Pallplats i Klippingracet

Publicerat: 27 april, 2019 i Uncategorized

Jag blev övertalat att tävla klippingracet idag som är en deltävling i swe-cup och som dessutom har uci-status. Senast jag tävlade xco var Borlänge tour för 5 år sedan, alltså för evigheter sedan.

Ärligt talat var jag inte så taggad på att tävla, för jag har känt mig otrolig sliten under veckan. Försökte ändå att se det som en bra träning både fysiskt och tekniskt. Banan var fysiskt krävande med uppförsbackar och utför riktigt tekniskt med dropp och hopp.

När startskottet gick så tog Jenny Rissved direkt täten och klungan splittrades upp. Jag kände mig förvånansvärt pigg och positionerade som trea. Tappade lite på andra placeringen vid tekniken och hamnade i ingenmansland. Banan var dock på ett litet område så man såg varandra ganska ofta. Dessutom var det mycket publik och hejarop, vilket var roligt. Jag höll min tredje placering in till mål och hade ca 1 min 20s upp till Sara Öberg.

Jag var glatt överraskad att det gick så bra resultatmässigt. Jag är också stolt över mig själv som cyklade alla A-linjer. För fem år sedan skulle jag inte ha klarat det… Det kändes också skönt att min kropp börjar svara bättre nu när jag tar i.

Nästa tävling blir Lidingöloppet om en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s