Tävlingspremiär 2019

Publicerat: 20 april, 2019 i Uncategorized

En ny, rolig och spännande tävlingssäsong är här.

Jag har fått en bra vinterträning med mycket längdskidor. Dock har det inte blivit så många träningstimmar som jag velat då jag har haft fullt upp med min nya lägenhet och ett jobb som ska skötas. Jag har därför försökt träna effektivt med intervaller och samtidigt har jag varit noga med att lyssna på kroppen. Det visade sig vara rätt beslut då mina fystester blev bättre och bättre.

När säsongen närmade sig började jag ändå känna mig osäker över träningen och blev stressad av att inte ha en tydlig plan. Jag har tränat och tävlat i många år och har stor erfarenhet men ändå kan jag ofta bli osäker. Jag började då ta hjälp med träningen och snart har jag fått två riktigt bra månader med träning.

I mars åkte jag till Gran Canaria och cyklade landsväg. Där fick jag välbehövliga cykelmil och höjdmeter i benen. Sen var jag hemma i en och en halv vecka innan jag och min tränare åkte till Spanien för att vi båda skulle tävla Andalucia bike race.

Andalucia bike race är en sex dagars etapplopp på mtb i provinsen Andalucien. Jag har länge haft en dröm att cykla ett etapplopp så nu är den äntligen uppfylld.

Första dagen var en prolog på 37km, de övriga dagarna var det xcm mellan 53 till 89 km. Det var en hel del långa klättringar och fantastiskt roliga utförsåkningar.

Det var svårt att veta vilken intensitet jag skulle cykla för att orka alla sex etapper. Det slutade med att jag tog en dag i taget. Jag kände mig starkast under den fjärde dagen och hade jobbigast på den femte. Det var riktigt tufft att tävla i flera dagar men det svåraste var att få i sig tillräckligt med energi efter tävlingarna. Jag var så hungrig att jag mådde illa och blev äcklad av maten.

Jag var nöjd med min vecka i Spanien. Förutom en bra träningsvecka så fick jag de resultat jag hade som mål, dvs komma på pallplats på minst en etapp och komma topp fem på totalen. Nu har jag tagit flera viktiga uci-poäng och förhoppningsvis hjälper de mina chanser att bli uttagen till EM och VM.

Resultat från Andalucia bike race:

Etapp 1. 5:a

Etapp 2. 5:a

Etapp 3. 4:a

Etapp 4. 3:a

Etapp 5. 4:a

Etapp 6. 4:a

Total placering: 4.a

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s