RR från VM

Publicerat: 21 september, 2018 i Uncategorized

Snart har det gått en vecka sedan jag tävlade VM.

Starten gick kl 9.45 i lördags. Jag stod bland de sista i startfältet men mycket tack vare min landsvägserfarenhet så kunde jag snabbt positionera mig längre fram när startskottet gick.

När vi kom till startbacken så gick det extremt fort. Jag höll igen lite, för jag var osäker på hur mycket jag klarade av. Efter 20 minuters klättring så var jag uppe och låg då kanske på en 38:e plats. Därefter var det en grusväg utför som blev teknisk pga de djupa fåror som var på den samt alla kurvor med rullgrus. Jag tyckte det var jätteroligt och släppte på hastigheten och kunde därmed cykla om några rädda cyklister.

Därefter kom jag in på det partiet av banan som jag tidigare hade tränat på. Efter ett tag hamnade jag i en liten grupp på fem personer. En spanjorska ökade hastigheten på en backe som aldrig ville ta slut. Det var bara jag och en Schweiziska som orkade hänga med.

Vi hade inget bra samarbete då vi istället försökte cykla ifrån varandra. Det visade sig att de var starkare än mig uppför medan jag var bättre utför. Den tiden som jag tappade uppför kunde jag ta ikapp och cykla ifrån utför vilket kändes skönt. Jag kunde på så sätt få mer vila.

Jag lyckades tillslut cykla ifrån dem och spurtade istället om en 31:a plats mot en tjeckisk cyklist. Jag vann den spurten. 🙂

Jag är nöjd med min prestation. Med tanke på mina förutsättningar så gjorde jag det riktigt bra. De 15-20 första cyklisterna har garanterat cyklingen som heltidsjobb medan jag jobbar 88%. Dessutom kommer de från alp-länder eller tävlar mycket i sådana länder. Det man tränar på blir man bra på!

Jag kände mig stark på de partier som påminde om svenska tävlingar, dvs platta grusvägar med korta backar men även vid utförsåkningen.

Jag har insett att jag nästa år behöver träna och tävla mer där det finns berg. En av mina drömmar har varit att cykla etapplopp, ex Swiss epic. Nästa år tänker jag förverkliga det, så att jag kan komma mer förberedd till VM.

Snart är det slut på säsongen och det blir dags att börja planera inför nästa. Men först så ska jag tävla Västgötalopp imorgon som blir den sista deltävlingen i långloppscupen. Det lovas storm här i södra Sverige. Hoppas man inte blåser bort! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s