VM imorgon!

Publicerat: 14 september, 2018 i Uncategorized

Nu har jag varit här i den idylliska byn Auronzo i norra Italien sen i tisdags.

Vi bor bara 500 meter till tävlingsområdet och har banan precis framför huset.

I tisdags cyklade jag första delen av banan. Det var först lite asfalt som övergick till grusvägar och efter 5 km så började klättringen och inte en liten sådan. Den var brant som en vägg! Jag cyklade och skrattade ironiskt för mig själv när jag tittade upp och såg att backen bara fortsatte i samma branta lutning. Trots en 32t drev i fram så fick jag ta i för att komma uppför den första klättringen.

I onsdags cyklade jag och Michael Olsson mitten och slutet av VM-banan.

Där vi klev på banan så var det återigen en klättring på grusväg men inte lika brant som startbacken men däremot var den längre. Efter en relativt kort stig utför bland kossor så fortsatte klättringen på en stig som sen kom ut på en asfalltsväg. På denna väg fortsatte banan i serpentiner uppför till dess högsta punkt på 2300 hm.

Utsikten från högsta höjden på banan.

Därefter skulle vi utför berget på en smal stig med rullgrus i kurvorna och ibland stup på sidorna. Ett parti på 5m var riktigt svårt så där blev jag tvungen att gå ner med cykeln. Jag får se hur jag gör imorgon. Om jag har någon cyklist precis framför mig där imorgon så kommer jag att försöka ta hennes linje, annars kommer jag gå av cykeln.

Efter utförslöparn så fick jag skjuts av vår landslagsmekaniker till senare delar av banan så att jag fick cykla de sista två milen till mål. Dessa mil är mest utför på grusvägar med kurvor som påminner om långlopp i Sverige. 3km kvar till mål är det en brant ”kort” backe med ett bergspris på toppen. Sen fortsätter banan utför och avslutas med svagt uppför på en gräsplätt.

Jag ser fram emot att tävla imorgon. Det ska bli utmanande och roligt. Om jag kommer topp 15 blir jag väldigt nöjd. Min taktik är att hålla mig bland de 15 främsta inpå startbacken och sedan göra mitt eget race. Finns risk att man tar i för mycket i början men samtidigt vill jag inte missa en bra rygg. Jag blir inte förvånad om tävlingstiden blir nästan 6h trots att banan bara är 89 km lång men 3400 hm kommer att göra sitt.

Jag har bestämt mig för att ha en 30t klinga i fram. Var ute och cyklade med det idag och det kändes bra. Det är inte utför som är problemet då det är så brant att man mest måste bromsa. Det viktiga är att jag inte drar för tunga växlar om jag ska orka trycka på hela vägen till mål.

Imorgon startar herrarna kl 9 medan vi damer startar kl 9.45. Önska mig lycka till! 😀

Här finns en länk med livesändning :

http://streamlive-tv.com/Cycling.php?live=2018+UCI+MTB+Marathon+WORLD+Championships+-+XCM+-+Auronzo+Di+Cadore+(ITA)

kommentarer
  1. Urban norin skriver:

    Lycka till Emmy 🚴💪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s