Formtoppning och vinst på Bergslagsloppet

Publicerat: 12 september, 2018 i Uncategorized

I söndags tävlade jag Bergslagsloppet och gjorde därmed mitt sista hårda pass innan VM.

Bergslagsloppet är en rolig tävling som har många fina singeltracks. Vissa partier var riktigt leriga men har hört att det var värre förra året. Banan avslutas med en rejäl brant och lång stigning.

Vi startade med killarna och jag hängde med dem bra länge på grusvägarna. När farten ökades på en uppförsbacke splittrades klungan.

Eftersom mitt huvudsyfte med tävlingen var att få en ordentlig genomkörare så sparade jag inte mycket på krafterna. Istället var jag ofta uppe och drog mitt killgäng som jag hamnade i.

Jag kom tillslut i mål med drygt 17 minuter före tvåan. Min totala placering var en 17:e plats, vilket jag måste säga att jag är nöjd med. Jag hade en bra känsla i kroppen, men var ändå lite trött i benen. Känslan av trötthet är dock inget jag är orolig över då jag har några veckor med hård träning precis bakom mig och ska fram till VM ta det lugnt.

Som jag har skrivit på ett tidigare inlägg, tog jag hjälp av min gamla tränare efter Cykelvasan.

Både SM och Cykelvasan gick inte som jag hade tänkt mig. Jag har varit stark hela säsongen men när det verkligen gällde så var inte formen där. Jag insåg att jag behövde hjälp med formtoppningen. Jag vill verkligen vara i min bästa form till VM.

De första tre veckorna blev det mer distansträning än vanligt. Den fjärde veckan har jag cyklat mindre distans och mer intervallpass. Från och med i måndags och fram till VM är det vila som fokus ligger på. Men idag blev det dock ett rejält distanspass på 4h för att jag ville cykla delar av VM-banan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s