Seger på Bockstensturen

Publicerat: 2 september, 2018 i Uncategorized

Igår tävlade jag Bockstensturen nere i Varberg. Jag var lite spänd inför tävlingen då det var hela två veckor sedan jag senast tävlade och då var jag i usel form. Dessutom så har jag efter Cykelvasan börjat tagit hjälp av min belgiska tränare från förra säsongen och därmed gjort en del förändringar.

Hur som helst så kände jag mig stark på fredagen när jag gjorde impulser för att väcka kroppen. Det gjorde mig lugnare inför tävlingen.

Påväg mot Varberg gjorde vi en avstickare i Skövde så att jag kunde cykla mina impulser.

Vi startade med herrarna på lördagen och därmed gick det fort från start. Jag hade inte direkt någon taktik förutom att hänga med killarna så länge som möjligt. Jag orkade hänga med herrar elit i 1.5 mil men efter 25 min så fick jag en liten svacka och tappade ryggar. Fick slita i 5 min innan jag började känna mig stark igen. Tyckte att jag sedan kunde cykla kontrollerat. Jag låg framme och drog en hel del med klungan som jag hamnade i. Tyvärr tappade jag dem efter 4 mil när det var ett lerigt parti utför.

Jag och en herr junior växeldrog sen i ca 20 km innan vi fick sällskap av starka Thor. Fick veta att jag hade en ledning på över 5 min så kunde passa på och njuta lite extra de sista milen. Jag vann tillslut damer elit på över 7 min.

Det var riktigt roligt att tävla igår, speciellt då jag hade en bra känsla i kroppen. Bockstensturen är en fin bana som egentligen är lättåkt men då det hade regnat en del så blev det mer tekniskt. All lera och den långa bansträckningen på 100km gjorde tävlingen utmanande. Jag var noga med att äta gels, bananer och dricka sportdryck så att jag skulle ha tillräckligt med energi.

Det känns skönt att min form är i uppgång då det bara är två veckor kvar till mitt stora mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s