Vinst på Engelbrektsturen

Publicerat: 22 juli, 2018 i Uncategorized

Idag var det Engelbretsturen och därmed sjätte deltävlingen i Långsloppscupen.

Det var bara 25° C idag, så det var riktigt svalkande för omväxlingens skull 😉

Idag fick jag äran att ha Långsloppscupens kamera på styret, vilket kändes roligt och extra motiverande. Jag antar att filmen senare kommer upp på långloppscupens hemsida.

Jag värmde bara upp i 10 min, kändes att jag inte behövde mer än så då farten från start brukar vara lägre när vi har egen damstart.

Vi gick ut i ett behagligt tempo och när p15-16 gick upp och ökade farten så tog jag och Hanna Bergman genast deras rygg. Uppför den första backen så tappade de andra tjejerna på oss.

Jag kände mig stark från start och tyckte att jag kunde cykla lätt och kontrollerat. Jag hade koll på Hanna och försökte jämt vara före henne in på stigarna. Jag gjorde även flera ryck för att eventuellt få en lucka ner till henne samt så att hon skulle få slita mera.

Vid 35 km så svängde p 15-16 av då de bara cyklade 40 km medan vi skulle cykla 69km.

Vi kom ganska snabbt ikapp många män som startade före oss. Jag var lite rädd att de skulle vara i vägen men när jag skrek att Damer elit kommer på vänster sida så var de flesta snälla och flytta på sig.

Vid ca 47km var det ett bergspris, jag drog uppför backen och drog även igång spurten. Jag både hörde och såg Hanna på min högra sida när hon försökte cykla om mig. Då tryckte jag på lite mer watt i pedalerna och tog hem det priset.

De resterande kilometerna till mål fortsatte på liknande sätt. Vi turades om att dra och jag fortsatte med mina impulser. Vid den långa grusvägen de sista 5 km så fick vi draghjälp.

När vi kom till kyrkan inne i Norberg, saktade grabbarna ner så att Hanna och jag kunde avgöra spurten själva.

Jag låg före Hanna in på den nästsista kurvan innan mål och då började jag att spurta. Först spurtade jag till den sista kurvan så att jag var först där och sedan spurtade jag hela vägen till Mål. Jag vann!!! 😀

Det kändes skönt att få revansch på Hanna, speciellt i en spurt. Jag har de två senaste veckorna bla tränat på spurter, vilket upperbarligen har gett resultat. Jag har även gjort backintervaller på mellan 7-11 min, vilket gjorde att backarna idag var psykiskt lätta.

Det var roligt att tävla idag. Jag hörde många hejarop längs med banan och många av männen som vi cyklade om hejade på mig, vilket gav mig energi. Tack för det!

Nästa tävling blir SM i Motala om två veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s