Andra plats på Pearl Izumi MTB

Publicerat: 20 maj, 2018 i Uncategorized

Nu har jag varit hemma ett tag och bearbetat att jag förlorade spurten på Pearl Izumi MTB i Uppsala.

Igår åkte jag till Uppsala och cyklade lite av banan. Jag hade fått höra att det fanns några ställen där det tidigare år har blivit flaskhalsar så ville checka dem och vara förberedd.

Fick sällskap av mamma och pappa när jag provåkte delar av banan.

Idag gick starten redan kl 9 så ingen sovmorgon blev det. Jag värmde upp med tre styckna längre impulser och rullade in i startfållan när det var åtta minuter kvar. Mamma var som vanligt irriterad på mig när jag är enligt henne sen till starten. Hon blir nervös att jag ska missa men jag tycker att hon borde vara van vid det här laget 😉 . Iaf gick det snabbt direkt från start trots att det skulle vara masterstart. Det var en farlig start då det var träd, staket och lyktstolpar ivägen. Tyvärr krashade en tjej in i ett träd och en annan i ett staket. (Jag hoppas det ändå gick bra för dem) Jag lyckades väja mig från båda men tappade mycket fart. Jag fick jaga för att komma ikapp Åsa Erlandsson och sen Hanna Bergman.

Tillslut låg jag som planerat först av oss tjejer när vi kom in i ”startbacken” innan den första ”flaskhalsen”. Hanna hade stenkoll på mig och låg precis bakom. Efter ett tag kom även Åsa ikapp.

Under det första av de två varven så låg jag oftast först, fick flera gånger små luckor men Hanna och Åsa turades om att ta ikapp dem. Längst bort på banan var det en slalombacke som vi skulle uppför och på toppen var även bergspriset. Jag kom först in i backen och lyckades köra ifrån mina konkurrenter och tog hem priset.

Jag fortsatte då att cykla snabbt, fick sällskap av två killar och luckan växte. Tyvärr tog Åsa och Hanna ikapp den också.

Under det andra varvet låg vi samlade in i slalombacken igen. Denna gång valde jag vänster sida vilket inte var ett smart drag då den var brantare och hade mer löst grus. Jag blev tvungen att gå av och springa. Hanna och Åsa fick då lucka som de försökte öka. Jag var dock stark och kunde ganska snabbt cykla ikapp dem.

Någon stans på slutet av alla singeltracks, innan den långa asfalltsrakan så tappade Åsa på oss. Segern stod då mellan Hanna och mig. Jag ville vara först in på den sista kurvan innan backspurten uppför slottsbacken. Jag lyckades med detta men Hanna var starkast i spurten och vann ca 2 s före mig.

Jag var ärligt talat väldigt bitter i några timmar på min andra plats. Jag är en tävlingsmänniska, jag tränar och tävlar för att vinna då jag älskar att vinna. Men andra plats är inte heller så dumt …

Nu blickar jag framåt till Långa Lugnet. Som ni kan ana så är jag riktigt revanschsugen.

Mina team mates kämpade på bra. Sebastian vurpade på det första varvet i ”startbacken” och skadade knät (fick sen sy två stygn) men lyckades ändå cykla in på en fin 21:a plats. Max var en god medmänniska och hjälpte till tjejerna som kraschade vid starten. Han tog sen tävlingen som en bra träning och cyklade om en efter en till mål. Peter cyklade också riktigt bra, trots trötta ben efter en hård träningsvecka.

kommentarer
  1. Bosse Selin skriver:

    Bra kämpat Emmy. Håller alla tummar för fortsättningen!
    Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s