Vinst i Lidingöloppet MTB!

Publicerat: 6 maj, 2018 i Uncategorized

Det var så skönt när väl starten gick igår, för all min nervositet försvann i och med det.

Tävlingen blev som uppgjord för mig. Åsa Erlandsson gick direkt upp och drog, vilket gjorde att startfältet snabbt splittrades. Jag låg då på andra hjul efter Hanna Bergman. Efter några uppförsbackar kring Bosön så ropade Hanna, som då låg bakom mig, att vi tre hade en lucka. Vi turades då om att dra och luckan bara ökades.

Jag kände mig stark och lätt igår, vilket var en skön känsla. Tempot kändes bekväm trots att jag hade en medelpuls på 174 bpm. Min Specialized Epic gick superbra, fick bra flyt på tekniken i skogen och den svarade också bra när det var lättåkt. Jag märkte även hur snabbt den rullade utför, så där kände jag att jag hade ett mentalt övertag.

Ingen av oss gjorde några attacker. Jag hade planerat att göra en attack innan ett tekniskt parti på den andra loopen men eftersom vi hade åkt ikapp massvis med killar som var lite ivägen så tänkte jag att det inte var någon idé att ens försöka. Istället sparade jag mina krafter till spurten som jag visste skulle passa mig.

Under racet så försökte jag ta reda på vad min styrka var gentemot Åsa och Hanna. Jag märkte att jag oftast fick luckor vid kurvor. Eftersom det var några kurvor innan spurten så var min plan att göra ett ryck så att jag skulle komma först in i det kurviga partiet och sedan bara kötta de sista hundra meterna.

De sista kilometerna innan målet låg Åsa först och drog. Jag låg på hennes hjul och lurpassade. Precis när jag tänkte göra en attack så cyklade min teamkompis Ronnie om oss och jag tog sats för att få hans vindssug. Vi fick direkt en lucka som jag sedan kunde hålla till mål. 😀

Det kändes riktigt bra att jag äntligen har gjort tävlingspremiären och att jag även vann den. Det var roligt att åter stå högst upp på prispallen men det var även minst lika roligt att vara tillbaka till den stora mtb-familjen.

Jag hade också ett stort support ut efter banan, vilket var extra motiverande. Min familj var också där och gjorde ett suveränt jobb med lagningen.

När vi kom hem så firade vi min seger med en god och somrig Hallontårta.

kommentarer
  1. Carina Högström skriver:

    Grattis Emmy!
    Vilken bra start på säsongen ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s