Från vinter till sommar

Publicerat: 7 april, 2018 i Uncategorized

För bara en vecka sedan åkte jag längdskidor i ett vårigt Sverige men nu sitter jag kortbent en lördagskväll och äter jordgubbar på hotellbalkongen i Playa del Inglés.

Jag anlände till Gran Canaria igår på eftermiddagen. Jag lyckades efter lite om och men hitta min transfer till hotellet (jag hade glömt att de typ inte kan någon engelska här). Väl på plats på hotellet så byggde jag ihop cykeln och justerade växlarna med hjälp av experthjälp från TCM via telefonen.

Jag valde att åka ensam ner hit till Gran Canaria, vilket är ovanligt för mig men jag ville ärligt talat inte ha någon med mig. Jag ville våga åka ensam och klara mig själv. Tanken med denna resa är att få många cykelmil eftersom att det har blivit knapert med det i Sverige.

Jag tänkte börja lite försiktigt med träningen och öka successiv varje dag. Men min längtan till att cykla i bergen har varit stor så det blev ändå en skaplig lång tur för att vara första träningsdagen. Det blev tillslut 100 km och 2100hm på 5.5 h.

Jag älskar verkligen berg i alla dess former men berg som har serpentiner är något extra.

När jag cyklar uppför så kan jag ta varje kurva som ett delmål. Jag har lärt mig att få med mig farten i kurvorna genom att stå upp och trampa för att sedan sitta till nästa kurva börjar. Det är svårt att beskriva men jag tycker verkligen om att klättra i bergen med cykeln.

När jag cyklade upp för första berget så kändes det jättelätt men redan efter 1h så började benen att bli trötta. Jag har tränat lite cykel men mycket alternativt träning hemma i Sverige. Därför var det inte konstigt att benen blev trötta medan hjärtat var piggt.

Av erfarenhet så vet jag att efter tre dagar så brukar man bli van med bergen. Då jag ska vara här i elva dagar till då har jag gott om tid på mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s