En nygammal satsning

Publicerat: 29 januari, 2018 i Uncategorized

Som jag skrev i det tidigare inlägget, bestämde jag mig under förra säsongen att 2017 skulle vara sista året som jag satsade på landsvägscykling (lvg). Det var ett beslut som var grundad på en lång tid av funderingar på vad JAG egentligen vill.

För tre år sedan valde jag att börja satsa på lvg istället för mtb marathon (xcm). Jag hade tävlat mtb i många år och fått flera fina resultat men efter säsongen 2014 så kände jag att jag hade hamnat i en platå och behövde nya utmaningar. Jag var nyfiken på hur bra jag kunde bli på lvg om jag satsade på det. Jag hade som mål att inom två år komma med i landslaget och om jag gjorde det så skulle jag inför det tredje året försöka komma med i ett internationellt team.
Ni som har följt mig och min satsning vet att jag lyckades med dessa mål. Trots detta har jag aldrig brunnit för sporten. Under de här tre åren som jag har satsat på lvg så har jag känt mig som en gästspelare. Jag har aldrig upplevt att lvg har varit min sport. Jag har inte haft den glädjen som jag i grund och botten tycker att det är viktigt att ha om man ska lägga ner de enorma mängder träning som jag har gjort. Jag kände att jag behövde glädjen tillbaka.

Jag funderade ett tag på att helt sluta elitsatsa och bara träna för att må bra men ganska snabbt insåg jag att det inte räckte. Jag behöver tävla och känna på hetluften, det är en del av mig.

På sensommaren förra året, började jag bli allt mer sugen på att träna och tävla mtb igen. På hösten tävlade jag två xcm tävlingar och det var jätteroligt och jag fick mersmak. Som ni säkert kan ana er till så kommer jag åter igen börja tävla xcm. Ärligt talat när jag började satsa på lvg så hade jag i huvudet att det skulle hjälpa mig att utvecklas som mountainbikecyklist inför framtiden. Jag har verkligen saknat mtb!

Det bästa med xcm är atmosfären på tävlingarna. Det är avslappnat men samtidigt finns det en nervositet och förväntan i luften. Det är lagom tekniskt svåra tävlingar som gör det väldigt roligt att cykla. Xcm är en individuell och konditionskrävande sport där den starkaste och uthålligaste vinner.

Det ska bli jätteroligt att återigen tävla mtb. När jag har känt mig som en gäst på lvg så har jag alltid känt mig som hemma på mtb. Jag tänker inte ha någon press på mig, ska tävla för skoj men givetvis vill jag alltid vinna 😉 I år får jag en extra stöttning på mtb då jag kommer att byta klubb och cykla med ett nytt märke. 😊 Mer om detta kommer snart!

kommentarer
  1. Martin S Ek skriver:

    Kul att du kommer tillbaka till MTB:n! Du har saknats i många lopp.

  2. Henrik skriver:

    Kul! Välkommen tillbaka till skogen.

  3. Johan Bjurhäll skriver:

    Kul och välkommen tillbaka. Då kanske vi får hjälpas åt och dra i sommar igen, vi körde ju ihop en bit på HHXC i höstas. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s