Västgötaloppet

Publicerat: 28 september, 2017 i Uncategorized

I lördags gjorde jag premiär på långloppscupen för den här säsongen. Västgötaloppet som är långloppscupens sista deltävling, har inte funnits i många år så därför var den helt ny för mig (då jag mest åkt lvg de senaste åren).

Det hade regnat dagarna innan Västgötaloppet så banan var lerig rakt igenom. Den innehöll även en hel del fina singeltrack och backar.

Det kändes ovant att stå på startlinjen men jag var laddad. Som det brukade gick det snabbt i början. Jag märkte i den första uppförsbacken att jag skulle haft mer luft i däcken. Funderade nästan på att stanna och pumpa i mer luft

men fortsatte.

Jag låg klart tvåa den första tredjedelen men märkte sen att stötdämparen slutade att fungera och mitt flyt i skogen var som bortblåst. Min rygg och mina armar fick istället fungera som stöt dämpare så jag blev helt slut när jag kom ut på de lättare partierna. Ryggen var öm och jag hade inte längre något tryck i benen.

En efter en cyklade om mig och jag hade ingen chans att hänga med i skogen. Kom tillslut i mål på en bitter femte plats.

Det jag tog med mig från lördags var att jag har kapaciteten att vara i topp men behöver träna mer uthållighet. Dessutom har jag insett att jag behöver en 29″ mtb till nästa år.

kommentarer
  1. Peder skriver:

    Bra kämpat Emmy! Lycka till med jakten efter en 29″ MTB 🚵

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s