Bästa internationella placeringen

Publicerat: 12 juni, 2017 i Uncategorized

I skrivandet stund sitter jag på sängen i mitt rum här i Belgien. Jag är grymt trött och har ihållande huvudvärk men det kanske inte är så konstigt efter tre dagar med hårda tävlingar i stekande värme. 

I fredags och lördags var det två större kermis med ca 75-85 deltagare och en hel del proffs var på plats. På fredagens race var jag lite seg men jag var aktiv de första varven. I efterhand var det dumt för jag tog slut och orkade inte gå med på utbrytningen som var på den andra delen av loppet. Kom i mål med klungan. 

På lördagen kände jag mig lättare. Jag hade fått order av min tränare att bara sitta i klungan tills det var tre varv kvar och om jag kände mig pigg då så kunde jag vara mer aktiv. Detta följde jag med punkt och pricka. 

Igår var det en stor UCI tävling med 125 startande. Det var 30 grader ute och jag kände mig inte i bästa form. Det var en platt bana på stora vägar så det var uppenbart att det skulle bli en klungspurt. Jag låg långt bak i klungan och ”vilade”. 

När det var tre varv kvar så började jag positionera mig högre upp. På de två sista varven var det många attacker som gjorde att farten accelererades. När vi närmade oss mål var det trångt och det blev många knuffar och inbromsningar. Jag kände att jag låg i ett bra läge och skulle ha en chans på en topp 20 placering. Jag verkligen försökte att komma längre fram men blev instängd. Jag spurtade in på en 29 plats, vilket är min bästa internationella resultat på lvg i uci kategori 1.1. Jag är nöjd med resultatet, speciellt med tanke på att jag redan hade två tävlingar i benen. Extra roligt var att alla i laget kom i mål. 

Nu blir det några sköna vilodagar innan nästa tävlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s