Äntligen examen!!

Publicerat: 12 juni, 2017 i Uncategorized

Efter 6 tuffa år med studier så är jag nu äntligen klar med tandläkarutbildningen. Jag har alla 300 högskolepoäng inrapporterade så nu ska jag bara skicka in papper och få intyg att jag är legitimerad tandläkare. Det känns nästan ofattbart.

När jag fick mitt diplom på examensceremonin för drygt en vecka sedan så började jag inse att jag faktiskt är tandläkare! Jag minns tillbaks för sex år sedan när jag fick antagningsbeskedet hem på posten och hur lycklig jag var som blev antagen till tandläkarprogrammet på KI. Jag var så glad att jag sprang barfota och hjulade på ängen utanför huset.

De här åren har inte varit en dans på röda rosor. Flera gånger funderade jag på att hoppa av programmet och göra något helt annat.

Jag har aldrig haft det lätt i skolan, jag har jämt fått slitit häcken av mig. När jag gick i låg- och mellanstadiet hade jag talsvårigheter som ledde till att jag låg efter mina kurskamrater i svenska och engelska. Men jag var envis, jag gav inte upp, jag ville bevisa att ”yes I can”!

Mitt idrottande har många gånger varit min räddning. Där har jag haft kompisar och där har jag varit någon. Tack vare mitt idrottande har jag blivit mer målmedveten och fokuserad. Jag har lättare kunnat koncentrera mig på studier och när jag gick ut högstadiet hade jag till och med toppbetyg i skolan.

Det femte året på tandläkarprogrammet valde jag att gå ner i studietakt för att kunna satsa mer på cyklingen. Jag insåg att det var övermänskligt att plugga 100 % och träna mer än 20h i veckan. Jag är verkligen glad att jag tog det beslutet. Jag kunde njuta mer av de två sista åren utan att ha konstant stress. Cyklingen gick bättre och jag har haft tid att åka utomlands och tävla. Jag hade även mer fritid att träffa kompisar.

Jag känner mig nöjd i tillvaron, äntligen har jag fått känslan av balans. Jag är klar med min utbildning, är nu tandläkare, har fått jobb, tävlar runt om i världen och har en underbar stöttande familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s