Påväg igen

Publicerat: 27 maj, 2017 i Uncategorized

Dags att åka till Belgien igen. Jag har varit hemma i Stockholm i en 1,5 v för att göra det allra sista i skolan. Det känns jätteskönt och nästan lite overkligt att jag har klarat av tandläkarutbildningen samtidigt som jag har elitsatsat på cykling i hög nivå. Nästa vecka tar jag examen, jippi!

Innan jag åkte hem till Sverige så körde jag två till tävlingar i Belgien. Den ena var en kermis, dvs en mindre tävling med inte så många proffslag. Jag var riktigt stark och kom tidigt iväg på en utbrytning. Dock klantade jag till mig när jag skulle titta bakåt för att se var klungan låg; jag körde in i framförvarande cyklist och vurpade. Jag fick ett ganska djupt skrapsår på knät och var tvungen att bryta. 

Två dagar senare var det dags för den större tävlingen som var kategori UCI 1.1. Trots min skada, och den efterföljande dåliga sömnen så kände jag mig stark. Dock hade jag otur att ca 7 cyklister framför mig tappade då farten ökade i sidovinden. Jag försökte cykla om cyklisterna men luckan blev tillslut för mycket och 18 cyklister blev en tätgrupp. Jag var irriterad att jag inte låg ännu längre fram när det hände. Jag hamnade istället med huvudklungan. Eftersom jag kände mig stark så upplevde jag att det inte gick snabbt i klungan. 

När en tjej gjorde attack så var jag inte sen och gjorde detsamma. Vi kom loss från klungan och hade ett bra samarbete. Äntligen fick jag kämpa lite och ha en hög puls. Det var riktigt jobbigt, speciellt med all vind som man annars kan få skydd från i klungan. Vår utbrytning höll i ca 4 mil men klungan var ivriga att ta ikapp vår lucka så när det var ca 2 mil kvar till mål var de ifatt. Jag var då riktigt trött i benen men lyckades hänga med till mål.

Nu är jag alltså åter påväg till Belgien för att tävla Gooik-Geraardsbergen-Gooik UCI 1.1 som går på söndag.  Det ska vara en riktig kuperat bana på de klassiska kullerstens-backarna. Banan sägs passa mig så det ska bli roligt att tävla den. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s