RR landslagsuppdrag mm

Publicerat: 9 maj, 2017 i Uncategorized

Jag har insett att jag får resa väldigt mycket tack vare cyklingen. För drygt en vecka sedan kom jag hem från Tjeckien och nu har jag varit i Belgien i fyra dagar. 

Landslagsuppdraget i Tjecken gick väldigt bra för vår trupp med en etappseger av Ida Erngren, en totalt sjunde plats för Hanna Nilsson samt så kommer hela laget på en fin andra plats efter team WM3.

Under de två första dagarna hade vi hemska väderförhållanden. Det snöade för fullt en halv timme före start på den första etappen och på den andra etappen spöregnade det under hela tävlingen samtidigt som det bara var två grader. Arrangörerna fick ta bort den första och längsta klättringen på dag två då det var snö uppe på toppen. Dock hade vi tre långa klättringar och därmed tre långa och snabba utförslöpor där fartvinden gjorde det förskräckligt kallt. Det var så kallt att till och med handflatorna domnade bort och jag var tvungen att titta ner för att se vart på styret mina händer låg. Jag höll krampaktigt i bromsen för min bromsreaktion var betydligt sämre än normalt, eftersom jag inte hade någon känsel. Jag var flera gånger påväg att cykla in i framförvarande cyklist men trots detta lyckades jag komma helskinnad in i mål.

Jag fick punktering den sista etappen och var tvungen att jaga ifatt klungan.

Som helhet var jag nöjd med min insats, speciellt med tanke på att jag hade väldigt kort tid på mig att förbereda mig inför Tjeckien med alla dessa klättringar. Jag kände mig stark och var oftast långt fram i klungan, beredd på attacker men som tyvärr inte ledde till några längre utbrytningar. Mitt totala resultat blev 48:a av 150 startande. 

Väl hemma i Sverige blev det fyra lite lugnare dagar för att återupphämta mig. Dessutom började jag känna mig krasslig med en tjockhetskänsla i halsen. Jag lyssna på kroppen och diskuterade med min coach Maarten att det bästa är att vila så att jag skulle kunde starta på söndagens uci tävling i Belgien. 

Jag kände mig bättre i förkylningen på söndagsmorgonen och bestämde mig för att tävla. Av tidigare erfarenhet visste jag att banan skulle vara platt, gå snabbt och bestå av många tvära kurvor och därmed de efterföljande igångdragningarna. Tävlingen bestod av 12 varv på den 10 km långa banan, där varv 3, 6 och 9 var spurtvarv, dvs där man kunde få poäng i poängtävlingen.

Jag hade starka ben och kunde relativt enkelt placera mig långt fram i klungan och därmed få en jämnare flyt/hastighet och kunde undvika olyckorna som var där längre bak. Mitt mål idag var att spara mig så mycket som möjligt och försöka vara med när det verkligen gällde, dvs spurten. Jag hade några namn uppskrivna på styrstammen som jag skulle ha koll på inför spurten. Dock var det väldigt svårt att hänga med dem då de flesta hade samma plan, kom på en 37 plats. Det jag tar med mig från tävlingen är att jag kände mig stark, vilket känns bra inför nästa helgs tävlingar. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s