Dwars door Vlaanderen 

Publicerat: 23 mars, 2017 i Uncategorized

Jag har det bra här i Belgien, 15 grader och perfekt cykelväder. Jag bor hos två snälla damer som skämmer bort mig och min sydafrikanska lagkamrat med god hemlagat mat. 

Igår tävlade jag och laget Dwars door Vlaanderen, som är en stor vårklassiker så det blev återigen en bra tävling med tuff motstånd. Jag kände mig stark trots att jag hadde en ganska tuff träningsvecka förra veckan. Min nya cykel kändes också väldigt bra. 

Som planerat låg jag långt fram i klungan de första 70 km och tog väldigt lite vind. 

Innan den första klättringen var det mycket attacker och inbromsningar och jag kom längre bak än vad jag ville. Men kände mig stark uppför och klättrade på bra, cyklade om flera. 

Klungan splittrades i flera delar och jag hamnade med en relativt stor grupp. Det fortsattes att kännas bra tills jag kom till ett långt, platt parti med kullerstenar, vilket tog musten ur mina ben och jag tappade på klungan som jag var med i. Jag försökte cykla ikapp på asfalten men hade inte tillräckligt med krafter. Tillslut kom tre tjejer ikapp mig och vi turades om att växeldra till mål. 

Kom på en 73:e plats av ca 145 startande och var 4.45 min efter segrarinnan. Det känns bättre och bättre för varje tävling som går. 

Idag blev det drygt 2h lätt distans på fm och 70 min gym i mitt favoritställe här i Belgien, Het Atelier.  Det blev lite extra spänning under styrketräningen då jag var starkare än jag trodde och kastade en medicinboll över en hög mur mot grannarna. Eftersom jag gillar att klättra så tog jag mig an utmaningen att hämta tillbaks bollen. 

kommentarer
  1. Kullersten är väl aldrig roligt att cykla på. Verkar vara höga murar I Belgien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s