Tävlingspremiär imorgon

Publicerat: 25 februari, 2017 i Uncategorized

Imorgon blir det för mig den tidigaste tävlingspremiären någonsin. Kan knappt förstå att jag ska tävla cykel i februari!! 

I måndags kväll flög jag ner till Belgien för att acklimatisera mig och cykla lite på landsvägcykeln innan tävlingen. Jag har ju inte cyklat ett enda landsvägspass under vintern så det kändes verkligen nödvändigt att komma hit några dagar innan. 

Mitt första cykelpass på landsväg blev i onsdags. Det var tänkt att jag skulle cykla med en snabb grupp här i Kruibeke så att jag skulle få en chans att känna på ett högt tempo innan tävlingen. Dessvärre var det storm då, det regnade och blåste väldigt mycket så gruppen ställde in träningen. Men mitt måtto är aldrig dåligt väder, bara dåliga kläder så jag gick ut och cyklade i 1h 40 min och gjorde några intervaller istället. 

 Jag fick ibland stå upp i platten för att komma framåt och när jag hade vinden från sidan så höll jag på att blåsa av vägen. Trots detta så kändes det bra att komma ut och röra på kroppen. Landsvägcykeln kändes inte ovan vilket kan ha berott på att jag har cykelt mycket cykelcross under vinter, vilket påminner om den sittposition som man har på landsväg.

I torsdags, fredag och idag har jag cyklat i lätta växlar och lagt in korta intervaller, spurter och impulser för att väcka kroppen. Jag har känt mig bättre varje dag och nu är jag laddad och ser fram emot morgondagens tävling.

Det är en stor tävling, nästan 200 anmälda, med de bästa teamen på plats.


  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s