Känslosam av träning

Publicerat: 1 december, 2016 i Uncategorized

Det är konstigt eller egentligen coolt hur kroppen och humöret påverkas av träning. 

När jag var förkyld och vilade, hade jag så mycket överskottsenergi att jag inte kunde sova på kvällarna. Jag verkligen längtade till att få börja träna igen. Turligt nog hade jag en lindrig förkylning och kunde med några få dagar mjukstart köra igång med den ”riktiga” träningen. 

Min träning är uppdelade i veckoblock med låg, medel och hög belastning. Förra veckan var en medelvecka med 17 h träning varav tre intervallpass. Förutom all träning så hade jag även en tenta som tog mycket energi. På slutet av veckan började jag bli trött både fysiskt och psykiskt men jag kämpade igenom träningarna, envis som jag är. Ett tecken på att jag är sliten är att jag blir väldigt känslosam; ena stunden kan jag skratta och i den andra stunden kan tårarna spruta. Jag tror att det var i fredags som jag såg Sven-Bertil Taube på tv. När han sjöng Änlamark så började jag storböla … 

I söndags var jag lite osäker på om jag skulle klara av denna hårda träningsvecka. Men efter att haft en vilodag igår så känns det nu mycket lättare. Helt otroligt vad en vilodag kan göra mycket! 

En paus på lördagens långpass

Tänk att vädret kan skifta nästan lika mycket som mitt humör. 😉 Bilden är från i måndags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s