En TÄVLINGSVECKA med landslaget och Stockholm ck

Publicerat: 14 september, 2016 i Uncategorized

I samrådan med förbundskaptenen så åkte jag till Belgien för att tävla Lotto Belgium tour med landslaget. Jag var fortfarande inte helt fri från förkylningen men då tävlingen inte skulle börja förrän på tisdagen så hade jag några till dagar på mig att tillfriskna. 

Tisdagen kom allt närmare och tillslut stod jag på startlinjen för att köra den första etappen som var en prolog på 4.3 km. Det gick väldigt dåligt. Jag kände mig frånvarande och hade svårt att ta i. 

Onsdagens linjelopp kändes bättre. Jag lågt långt fram i klungan och kände att det här fixar jag bra. Men efter några mil fick jag punktering och var tvungen att jaga klungan, vilket kändes på flåset. Väl tillbaks så försökte jag ta mig framåt i klungan för att inte vara på slutet och sladda. Det är väldigt vanligt att det blir tvärbromsningar där bak, vilket det blev i det här fallet också. Jag var beredd men min frambroms tog inte som den skulle (vilket berodde på att jag fick ett smalare hjul efter punkteringen) och jag körde rakt in i tjejen framför. Återigen var jag tvungen att jaga och nu var det väldigt jobbigt för mig. Dessutom var det nästan 30 grader ut, så jag och de andra i laget började få slut på vätska. När jag var tillbaks till klungan så fick jag uppdrag att gå ner till bilen och ta vätska till oss. Jag gjorde det två gånger under loppet och sen var jag helt färdig. Fick släppa när det var 1.5 mil kvar.

Jag kände mig stark på den tredje etappen. Låg långt fram och var beredd på attacker. Äntligen kände jag mig återställd från förkylningen så det var riktigt typiskt att min lilla klinga i fram gick sönder.

Eftersom cykeln gick sönder och jag då kom för långt efrer täten så fick jag inte köra den sista och roligaste etappen. Fick istället kolla på de andra tjejerna.

På fredag natt kl 01.30 kom jag hem.detblev några få timmar sömn innan jag åkte in till Kungsholmen för att köra Velothon GP. Det var en bana med långa raksträckor, vilket inte passar mig. Jag försökte att från start göra en attack men Emma Ahlstrand och de andra tjejerna var beredda. Farten fortsatte att vara något hög och tillslut var vi bara fyra tjejer i front. Det blev en katt och råttanlek. Jag försökte flera gånger att göra attacker men de andra tre var alerta på dem. Tillslut blev det en spurt där jag kom på andra plats. Med förutsättningarna så var jag nöjd med min placering.

Det blev väldigt många tävlingsstarter för mig förra veckan. Jag efteranmälde mig även till Velothon Stockholm som gick på söndagen. Det var min första motionstävling i landsväg och oj så kul det var! Vi var många från Stockholm ck som cyklade. För att stöda psykiatrifonden så cyklade vi alla med armvärmare och hjälmskydd med deras logga på. Jag kände mig lätt och stark under nästan hela racet. Det var roligt att positionera mig och avancera i klungan. Jag hade nästan hela tiden någon från min klubb i närheten som jag kunde snicksnacka med. Klubben gjorde en stor laginsats och hade nästan jämt en åkare i utbrytning. När vi passerade Handen så märktes det på alla cyklister att vi började närma oss mål för farten ökades. Inne i stan började den stora klungan att sprickas upp. Jag tappade täten men var ändå inte så långt efter i mål. Jag var första tjej och kom 47:a totalt. 

kommentarer
  1. Grattis till en säsong med många landslagsuppdrag. Jag var ute med kameran under stockholm velothon men du hade nog redan passerat Skogsekebyvägen när jag kom dit. Några bilder här. goo.gl/yGi1V0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s