Vårgårda världscup

Publicerat: 25 augusti, 2016 i Uncategorized

I söndags tävlade jag min första världscup i lvg vilket var en rolig erfarenhet som jag hoppas att få uppleva många fler gånger. Vi var ett härligt gäng i landslaget och hade positiv stämning inför Vårgårda världscup.

Banan bestod av fyra korta varv (11km/varv) som gick inne i Vårgårda på smala vägar med en hel del kurvor men även på lite större vägar. Därefter cyklade vi eller ett längre varv (ca 5 mil) som bland annat innehöll fyra gruspartier och en längre backe. Banan avslutades med fyra varv på den korta banan.

Vi alla trodde att det skulle gå fort från start eftersom det var ganska kurvig på småvarven. Det visade sig att det gick väldigt sakta. Malin i vårt lag fick en lucka på det andra varvet så då kunde vi andra bara ligga i klungan och hänga med. När klungan var ikapp henne så gjorde en cyklist i topplagen en attack och fick en utbrytning på 1 min. Då var det upp till de andra lagen att dra ikapp.

 Ut på det långa varvet ökades farten, för alla ville ligga långt fram på det första gruspartiet som var långt och kunde bli avgörande. Det gick ganska fort på grusvägarna men när vi åter kom på asfalltsvägar så samlades klungan ihop sig. Jag kände mig stark i backarna så tänkte göra en attack på den långa backen. Men jag tvekade lite för länge och blev instängd. När vi kom in på den fjärde gruspartiet gick det väldigt fort. Jag stumnade och fick en lucka på framförande cyklister. Cyklister bakom mig åkte om men tillslut lyckade jag bita i och ligga på deras hjul. Innan vi kom in på småvarven så var vi ikapp huvudklungan. Jag fick nu slita för att hänga med på på igångdragen efter kurvorna. Det kändes fortsatt bra på uppförsbackarna men tappade klungan på platten när det var 1.5 varv kvar. Vi blev då ett jagande klunga på fem personer. Jag kom tillslut i mål 4 min och 43 sekunder efter svenskan Emilia Fahlin som vann. Det var väldigt roligt att Emilia vann på hemma plan och fortsatte att visa hur starka vi svenska cykeltjejer är i världen.

Jag är nöjd som hängde med klungan nästan hela vägen. Det var roligt att tävla mot de bästa, för nu vet jag vad som krävs. Jag behöver fler tuffa tävlingar så att jag blir van med den höga hastigheten och får slätdraget som behövs för att vara där framme.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s