CykelVasan är ersatt med Ladies tour of Norway 

Publicerat: 11 augusti, 2016 i Uncategorized

Min sista tävling innan jag åkte hem från Belgien i söndags var en större tävling än de tidigare. Eftersom det var en UCI-klass på den så var jag tvungen att tävla med ett UCI-lag eller ett lag som hade blivit erbjuden av arrangörerna att köra. Jag fick möjligheten att gäståka för team Crescents, vilket var perfekt så att jag kunde få en tuff genomkörare inför denna helg (som jag kommer berätta mer om senare i inlägget). 

Taktiken med Crescent var att ligga bra med i klungan och kommunicera med varandra. Det var ett stort startfält på 170 deltagare så det blev väldigt trångt i kurvorna. Alla spurtade till kurvorna för att ligga långt fram inför dem men där blev det flera gånger så trångt att man fick tvärbromsa för att inte krocka. Efter kurvorna fick man accelera som attan för att inte tappa en lucka. Jag låg bra med i klungan, tog det kyligt och sparade energi genom att avancera i klungan istället för på sidan. På det näst sista varvet låg jag i front och var beredd på attacker. Jag överbryggade en utbrytning och låg på tredje hjul inför det sista varvet. Då kom klungan ikapp och jag kom med i klungan i mål.

De senaste dagarna har jag varit i sommarstugan och hjälpt till med renoveringen där. Det har inte blivit så mycket träning då jag har behövt vila och återupphämta mig till helgens landslagsuppdrag i Norge. Jag ska tävla Ladies tour of Norway, vilket ska bli kul. Dock käns det lite konstigt att jag inte är med på CykelVasan som jag har tävlat sen den startades.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s