Criterium = folkfest

Publicerat: 2 augusti, 2016 i Uncategorized

​Igår åkte jag och Sara Penton till Holland för att tävla ett criterium. Om söndagens criterium var ett stort evenemang så var gårdagens gigantisk. Det var verkligen en publikfest där publiken fick betala för att komma in i arenan och se cyklisterna. 

Jag var varnad att det skulle gå fort på tävlingen då mer än halva startfältet bestod av UCI-team med cyklister i världsklass. 

Trots varningen så blev jag chockad av den hårda starten. Jag fick verkligen kämpa för att hänga med på alla igångdragen efter kurvorna. Jag vet att det är jobbigare att ligga på slutet av klungan än där framme men det var svårt att avvancera pga kurvorna och att det gick förbaskat snabbt vid raksträckorna. Om någon framför mig tappade så fick jag ta i allt för att täppa luckan. Cyklister droppades av och varvades. Jag kände mig som en jojjo då jag ibland tappade flera meter och efter hård slit var tillbaks till klungan. Efter 27 varv på den 2 km långa banan kom jag i mål tillsammans med klungan. Jag var nöjd som aldrig gav upp trots svackorna jag hade under loppet. Sådant här gör mig starkare! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s