Criterium med världskändisar

Publicerat: 31 juli, 2016 i Uncategorized

Idag cyklade jag för första gången ett criterium. Man kan säga att det var som en uppvisningstävling med massvis av publik. Det var hela 35 varv!! Banan var drygt 1.5 km kort och innehöll 8 kurvor så det blev många igångdragningar idag. 

Jag var hela tiden i den främre delen, gjorde en kort utbrytning i början av tävlingen och sen några överbryggningar till andra utbrytningar. Tempot var högt och det var trångt i kurvorna. Flera gånger hängde jag med täten med nöd och näppe.  

Jag fick det extra kämpigt då min sadelstolpe sjönk ner en bra bit redan efter tre varv. I och med det var jag tvungen att stå upp mycket för att få kraft. Cyklister droppade hela tiden av och tillslut var vi ca 13 st kvar i täten ut på det sista varvet. I en kurva vinglade cyklisten bredvid mig så att jag höll på att åka in i staketet. Fick tvärbromsa och accelera från noll så hade inget med spurten att göra.  Jag hamnade tillslut på en tolfte plats. 

Efteråt hade jag chansen att träffa världseliten på viparenan innan de skulle tävla samma criterium. Det var hur coolt som helst!

Imorgon blir det åter igen ett Criterium men denna gång i Holland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s