Från Engelbrektsturen till kermis

Publicerat: 30 juli, 2016 i Uncategorized

För en vecka sedan tävlade jag långlopp för första gången sedan evigheter. Jag har på senaste tiden varit väldigt sugen på att tävla mtb, så istället för att tävla swe-cup i lvg nere i Skåne så valde jag att åka till Norberg och tävla Engelbrektsturen. 

Det var härligt att vara tillbaks till den lätta och trivsamma miljön som är kring långloppen. Jag hade ingen press på mig, det var bara att tävla för skoj. Men självklart var jag nervös för hur jag skulle prestera jämfört med de andra tjejerna. Dessutom skulle vi elit-tjejer starta 10 minuter före alla andra, vilket var nytt för mig.

Det visade sig att ingen ville ligga först och dra så tempot var väldigt låg. I den första backen ökades hastigheten för att sedan saktas ner igen. Loppet kändes verkligen dött tills herrar-elit kom ikapp oss. Från att cykla i snigelfart så försökte vi alla ta grabbarnas rulle, vilket var tufft då hastigheten var hög. Efter att ha cyklat en bit på en stig så ramlade Isabella och slog sig rejält. Nästan alla tjejer stannade för att hjälpa henne. 

Efter kanske 2 minter började vi cykla igen. Linn (som låg före Isabella och inte såg vurpan) hade då fått ett långt försprång, så det var bara för oss andra att jaga. Fältet splittrades snabbt. Jag försökte hänga med de killar som cyklade om mig men jag hade inte det där lilla extra som behövdes. Jag fick slita i skogen och var då trött på grusvägarna. När Felicia gjorde en attack så hade jag inte krafter att hänga med. Jag hamnade tillslut på en tredjeplats. Jag ville såklart vinna men med tanke på att jag bara har tränat fem gånger mtb så får jag vara nöjd.

I tisdags flög jag till Belgien för att jag behövde tävla och möta hårdare konkurrens. I och med att det är så få tävlingar nu hemma i Sverige så är det ganska många svenskar här. Bland annat är Alice från mitt lag här. 

Jag har redan hunnit med att tävla en Kermis, vilket var igår. Tävlingen var 11 varv på en bana på 8,2 km. Det första varvet gick lugnt, vilket var tur för mig då jag inte hade hunnit cykla banan. Det var flera kurvor på slutet som kunde vara farliga om man hade hög hastighet och inte var beredd på dem. På det andra varvet ökades tempot rejält. Jag hade väldigt tunga ben men kunde ändå känna att jag hade läget under kontroll. På det sjätte varvet i den enda backen så gör jag en attack och kommer i en utbrytning med två till tjejer. 

Den höll sig nästan ett varv. Sedan tog jag det ”lugnt” i den främre delen klungan. När det var tre varv kvar ökades tempot i backen och jag kom iväg på en utbrytning bestående av ca 15 personer där bl a Sara Penton var med i. Vi höll ett högt hastighet och kunde därför hålla utbrytningen enda till mål. Jag spurtade in på en 11:e plats och Sara på en sjunde av ca 90 startande. Alice var också stark igår. 

Idag har jag cyklat lugnt i 2.5h och sedan vilat mig inför morgondagen criterium.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s