I ledning i poängtävlingen i U6 CycleTour 2016!

Publicerat: 12 juli, 2016 i Uncategorized

Taktiken inför linjet idag var att jag skulle ha koll på de cyklister som kom före mig igår. Om de gjorde attacker så skulle jag vara med på dem. Mina lagkamrater skulle också försöka ligga långt fram i klungan och vara beredd på andras attacker och göra egna om det skulle passa. 

Det verkade som att det även i år skulle bli klungspurt om första platsen, eftersom alla var beredda på attackerna som gjordes. När vi gick ut på tredje varvet kom jag med i en utbrytning som höll i några minuter innan det blev upphämtad av klungan. Sedan fortsatte jag att ligga långt framme för att vara beredd om något skulle hända. Mina lagkamrater gjorde ett bra jobb som inte bara klarade av att ligga långt fram i den stora klungan utan de var även aktiva och gick med på flera attacker. Ut på det sista varvet gjordes flera försök till utbrytningar, varav en ledde till att en ensam cyklist kom iväg. Hennes norska lagkamrater var duktiga på att bromsa klungan, speciellt då inget lag ville ligga först och dra. Det slutade med att hon vann med nästan en minut och det blev klungspurt om andra placeringen. Jag kom trea på spurten och fyra totalt, vilket jag var väldig nöjd med. 

När jag var påväg hem till boendet så ringde min lagkompis Ulrika mig och berättade att jag ledde poängtröjan och att jag skulle skynda mig tillbaks. Jag var överlycklig när jag fick kliva upp på podiet och klä på mig den blå poängtröjan. Jag har nu 12 poäng och har två poäng tillgodo på de två som ligger på andra plats.

kommentarer
  1. Tobias skriver:

    Bra jobbat, det enda som kunde gjorts bättre hade varit om resten av Sthlm tjejerna jagat ikapp den ensamma tjejen,då hade du varit 3:a//Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s