Förvånansvärt bra start i U6

Publicerat: 11 juli, 2016 i Uncategorized

Jag kan fortfarande inte tro att det är sant! Kom jag verkligen 6:a på dagens prolog i U6 av 67 startande?! Jag har aldrig sett mig själv som en tempocyklist men nu kanske det blir ändringen på den saken. Jag har ingen tempocykel men jag fick låna en tempobåge av Camilla i vårt lag. 

Igår kväll hjälpte Anders Grönqvist mig med att justera tempobågen så att den skulle passa mig. Dessutom gav han mig värdefulla tips på hur jag skulle disponera loppet som var 3.2 km långt. Jag skulle gå ut på ett högt tempo men inte maxa, för att ha ork till resterande delen av banan. När jag svänger upp innan backen ska jag accelerera, borra mig ner i bågen och få med så hög fart som möjligt upp i backen. På krönet skulle jag ställa mig upp för att få upp fart och sedan maxa till mål. 

Jag höll taktiken nästan hela tiden. På början kändes det som att i den här farten kommer jag att komma sist. Vid vändpunkten fick jag medvind och det kändes genast bättre.  Jag fick med mig en skaplig bra fart upp till backen men orkade inte sitta. Ställe mig upp i början och på krönet av backen. I mål var jag så pass slut att jag inte orkade stanna så cykeln fick fortsätta att rulla medan jag försökte få tillbaks andan.

Det tog flera timar innan resultatet kom upp och när Alice berättade att jag kom 6:a så trodde jag inte att hon talade sanning. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s