Förberedelser inför SM

Publicerat: 21 juni, 2016 i Uncategorized

Imorgon är det SM i tempo som jag även i år står över då det är inget som jag satsar på eller har tränat inför. Istället siktar jag mot SM i linje som går på lördag i Västerås.

Efter att ha tävlat och tränat mycket, så drog jag ned på träningen förra veckan. Detta för att kroppen skulle få en chans att återupphämta sig och bli redo till SM. Det blev några lugna pass bland annat i vackra områden kring vår sommarstuga i Gästrikland nära Dalarna.

image

image

Det är verkligen rogivande att vara i sommarstugan med närheten till naturen. Jag, min syster och Lina passade på att på fredagskvällen paddla på den spegelblanka sjön utanför stugan.

image

På söndagen  åkte jag med mina föräldrar till Västerås för att träna på den kommande SM-banan. Det är en lättåkt bana med en lång och rak startsträcka som vi med största sannolikhet kommer att ha motvind på. Sen blir det en transportsträcka innan vi kommer till villaområden med korta och lite branta backar. Dessutom blir det några tvära kurvor som kan bli avgörande innan banan går på lättåkta kullerstensgator inne i staden. Tävlingsbanan är 12.3 km lång så det kommer att bli några varv för att komma upp i den totala sträckan på 120 km.

image

Idag väckte jag kroppen genom att cykla en lång tröskel-intervall på 20 min. Imorgon blir det vila och på torsdag har jag planerat att cykla 2h lätt snurr. På midsommarafton blir det två intervaller på 2-5 min, för att göra mig beredd på att ta i för kung och fosterland på midsommardagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s