Landslagsuppdrag i Tyskland

Publicerat: 13 juni, 2016 i Uncategorized

Som ni kanske förstår så fanns det inte internet där vi bodde så här kommer en sammanfattning från Tyskland.

Helgens etapplopp Auensteiner Radsporttage hade en UCI-class på 2.2. Det var flera stora stora team som var med på tävlingen så konkurrensen var hård.

På lördagen var det ett kuperat linjelopp på 88 km (11 varv). Jag brukar inte värma upp så mycket inför linjetävlingar då det brukar gå lugnt i början. Denna gång var det ett stort misstag att inte värma upp. Det var pang på rödbetan direkt från start. Detta troligtvis pga att alla ville positionera sig långt fram då banan började med en lång kupering som skulle avslutas med en tvär vänster sväng innan en ännu längre och brantare kupering skulle börja. Jag hade tunga och trötta ”flygben” och fick därför slita enormt för att hänga med täten. Jag orkade i fyra varv men när personen framför mig tappade så hade jag ingen chans att cykla ikapp. Jag hamnade tillslut med en mindre klunga ca 9 min efter segerinnan. Det var inte bara jag som tyckte att det gick fort. Emma var också förvånad över det höga utgångsfarten och sa att det här var ett av de snabbare racen. Av ca 130 startande kom bara 83 i mål. De andra blev varvade och därmed avplockade. Det tråkiga var att de inte fick fortsätta att delta på de resterande etapperna.   

image

Resultatlista från etapp 1.

På söndagen var jag extra nervös inför tempot som skulle gå på fm. För att få tävla linjeloppet på em så fick jag inte cykla långsammare än 25 % efter segertiden på tempot. Dessutom var jag nästan den enda som inte hade en tempocykel. Tur för mig var att det var en kort och kuperat bana. Martin åkte bil bakom mig och pepppade mig genom att kommentera på radion vad jag skulle tänka på under racet. Han gav mig mig delmål längs med banan, vilket gjorde det lättare. Jag lyckades cykla inom tidsraman så jag var nöjd. Dessutom kändes benen betydligt piggare än under lördagen så det kändes bra inför sista etappen.

image

Resultatlista från etapp 2

Kl 15.45 gick den sista etappen.  Det här linjeloppet hade samma start som lördagens men istället för att svänga av så fortsatte den ännu högre upp på backen. Återigen gick det fort från start men denna gång var jag mer beredd. Benen kändes fortsatt lätta och det var lättare att positionera mig. Det gick så snabbt att klungan blev splittrat i mindre klungor. När min klunga skulle gå ut på det sista varvet blev vi konstigt nog avplockade och fick 10 min tillägg på etappen.  Det var en besvikelse eftersom vi hade flera minuter tillgodo innan täten skulle komma inför spurt. 

image

Resultatlista etapp 3

Efter den här helgen har jag lärt mig att jag måste anpassa uppvärmningen beroende på bana. Jag behöver träna mer på backar. Jag har lärt mig hur jag ska packa ryggsäcken på ett smart sätt och alltid ha med mig säkerhetsnålar inför tävlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s