Tävlingsläger på hemmaplan

Publicerat: 8 juni, 2016 i Uncategorized

Den här långhelgen har varit intensiv med tävlingar och träningar. Min planering inför SM om tre helger är att tävla och träna mig i form. Därför passade Stockholm 4-dagars som var i helgen mig perfekt.

Tanken var att på fredagen cykla två timmar mtb för att sedan tävla Arlanda test track på em. Det visade sig på mtb-turen att jag hade pyspunka på bakhjulet så efter att jag för femtegången på en timme fick stanna och pumpa så gav jag upp och tog pendeln hem.
Arlanda test track är en ganska kurvig och rolig bana som har en lång raksträcka som spurt. Vi i laget kom överens om att köra för två tempostarka cyklister då det skulle vara tempo på lördagen. Eftersom jag skulle ta den här helgen som träning så hade jag som uppgift att göra attacker för att trötta ut konkurrenterna. Jag är nöjd över min prestation, jag attackerade och slet som ett djur. Tyvärr så låg inte våra tempostarka cyklister långt fram i klungan inför spurtvarven men de lyckades ändå att spurta till sig en fjärde och femte plats, vilket var bra jobbat.

image

I lördags var det som sagt tempo. Det var evigheter sedan jag tävlade ett riktigt tempo, säkert åtta år. Däremot har jag tränat utgångshastighet i 5-7 km, vilket egentligen är ingenting jämfört med de 19 km som vi tävlade. Utan en tempocykel och tempobåge så fick jag slita enormt mycket. Efter tävlingen cyklade jag hem en omväg från Södertälje så att jag skulle få minst 5 mil mer träning. Jag hade medvind hem så det kändes väldigt lätt.

I söndags var det Falkenloppet i Nynäshamn. Det var en kort bana för att vara ett linjelopp, 5x1mil. Inför detta race så var planen att vi skulle få en vinnande utbrytning. Flera gånger var vi nära på att lyckas men de andra lagen var beredda. Tillslut blev det en klungspurt, där jag kom på en femte plats. Efter tävlingen så cyklade jag drygt två timmar extra på lätta växlar.

image

På nationaldagen var det ett till gp men på en gokartbana i Södertälje. Den bestod av många kurvor och en backe så den var som gjord för mig. Jag tänkte göra en attack tidig och förhoppningsvis få med mig en eller två cyklister. Jag var inte alls beredd på att Ida Erngren skulle attackera från start. Hon fick tillsammans med Emma Ahlstrand direkt en lucka. Jag försökte jobba ikapp men Ida var den starkare idag. Jag slutade tillslut på en tredje plats.

image

Förutom att denna helg har varit bra med träning så har den varit väldigt lärorik. Vi i laget har fått flera möjligheter att träna på vårt taktiska samarbete, vilket har varit nyttigt. Dessutom hade vi det enormt roligt tillsammans.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s