Wänershof 2-dagars

Publicerat: 22 maj, 2016 i Uncategorized

I helgen var det från början tänkt att Roslagsvåren skulle vara en Swe-cuptävling men två veckor innan fick vi veta att den blev inställd. Istället blev Vänershof 2-dagars (som också gick den här helgen) en deltävling i swe-cup.

Så i fredags hämtade föräldrarna mig för att sedan bila ner till Vänersborg.

Igår var det en rolig GP-bana med många skarpa kurvor, vilket jag tycker är jätteroligt. Redan från start gjorde jag en attack och fick med mig Sara Mustonen och två spurtstarka tjejer från Ormsalva. Jag försökte flera gånger sticka ifrån tjejerna då jag vet att de är bättre på att spurta men eftersom de varnade varandra så lyckades jag inte. Det slutade med att vi alla fyra spurtade om medaljerna. Jag kom precis utanför pallen.

image

image

image

image

Foton: Christer Schapiro

Idag var det swecup på en 28 km lång varvbana som vi skulle köra tre varv på. Både Alice Andersson och Mikaela Persson från mitt lag var med idag 🙂 Alice var osäker på formen då hon hade varit sjuk och därmed inte kunnat köra ett hårt pass innan. Den här tävlingen var den första linjeloppet för Mikaela. Vår plan var att jag skulle skugga Mustonen och gå med på hennes attacker medan Alice och Mikaela skulle gå på de andras.

Tävlingen influerades av Crescents taktik-körning. De turades om att göra attacker. Tillslut fick de loss en tjej som är Danmarks starkaste tempocyklist. När vi övriga attackerade så tog de våra attacker. Det blev tidigt uppenbart att Mustonen inte tänkte göra  en egen attack, då hon istället gick och bromsade allas andras attacker. Jag var ständigt bevakad av crescents och ormsalvas tjejer och när jag gjorde attacker så gjorde de allt för att hänga med men det var ingen av dem som ville eller orkade att hjälpa till. Det slutade med att den danska tjejen höll in i mål och vi andra spurtade om andra plats. Mikaela var jätteduktig på sitt första riktiga landsvägstävling och var långt framme och hjälpte till att dra klungan och gick med på många attacker. Hon hjälpte till att dra upp spurten så att jag fick en bra position. Jag kom femma i spurten. Alice som kände av sin förkylning lyckades att hålla sig kvar i klunga till mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s