Sjukdom var nära att stoppa mig med att tävla i Sveriges färger 

Publicerat: 10 maj, 2016 i Uncategorized

Som jag skrev för några dagar sedan så kände jag mig krasslig men var osäker på om det var en allergi eller förkylning. Det blev tyvärr värre och jag kände mig febrig på fredagskvällen och på lördagsförmiddagen. Jag tog det väldigt lugnt på lördagen, gick bara ut på en sakta 20 minuters promenad. Sedan sov jag och drack mycket vätska. På kvällen kände jag mig lite bättre men var väldig orolig att jag skulle missa söndagens stora race med landslagskläder. Förbundskaptenen tyckte att jag skulle starta och om det kändes onormalt tungt så kunde jag bryta tävlingen. Jag ville inte verka vek så jag ställde in psyket på att tävla.

Det blev en tidig söndagsmorgon, eftersom bilarna skulle åka till tävlingen kl 7.30 och då skulle vi hinna äta frukost och packa klart alla grejer. Jag hann inte riktigt känna efter hur jag mådde.

Efter en två timmars bilresa (där jag sov) så blev det ett toabesök innan vi skrev in oss för start genom att få gå upp på en scen och bli presenterade.

Foto: Krist Vanmelle


Därefter blev det lite uppvärmning innan jag 20 minuter före start ställde mig upp på startlinjen bland 170 andra cyklister. Det var säkert 40 graders värme där vi stod i solskenet. Det var kokande hett, jag kände mig lite yr och matt och jag började fundera på om det verkligen var så klokt att jag skulle tävla. Eftersom jag hade tagit reda på att det var viktigt för mig att köra UCI tävlingar för att synas och få en större chans att komma med i ett utländskt team och tävla för landslaget i framtiden, så bestämde jag mig att delta.

Foto: Krist Vanmelle

De första varven gick tungt och jag hade ett högt flås där bak i klungan. För att miska ansträngningen för hjärtat så körde jag på tyngre växlar så att det blev mer muskulärt. Efter några varv började det kännas bättre och jag kunde avancer men jag låg hela tiden i klungan då jag inte ville anstränga mig för mycket. Efter 12 mil så kom jag tillslut i mål på min första UCI tävling (klass 1.2) i lvg på fem år. Med tanke på förutsättningarna så är jag nöjd med min prestation.

Foto: Krist Vanmelle

kommentarer
  1. Låter som en imponerande insats med tanke på förutsättningarna. Mötte dig i Handen idag när jag var på väg hem på min nya fixie. Hade gärna stannat och bytt några ord och kanske tagit ett porträtt med min nya Canon, men jag var tvungen att pinna hem till en sjuk mamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s