Stark på det andra Kermissloppet

Publicerat: 2 maj, 2016 i Uncategorized

Gårdagens Kermisslopp gick på en bana som jag körde i fjol fast då var det i spöregn vilket gjorde banan mer teknisk. Jämfört med i lördags så var denna bana väldigt lätt tekniskt sätt med få kurvor. Eftersom det var lättåkt så var klungan större och det var svårare att avancera. Vid varje varvningen var det ett spurtpris vilket trissade upp farten rejält. 

De första 30 minuterna cyklade jag bara med i klungan men låg hela tiden långt fram utifall om det skulle bli en utbrytning med fler än tre cyklister. De flesta brukar få en svacka kring 40 minuter in i racet och det är oftast då som de vinnande utbrytningarna brukar ske. Jag var noga med att få i mig tillräckligt med energi under loppet. Jag gjorde två ordentliga attacker som ledde till att jag kom loss från klungan. Tyvärr fick jag inte med mig någon så fick cykla själv där framme i några minuter. Jag kände mig stark men det är tufft att cykla själv och bli jagad av 90 cyklister i motvinden. 

Även fast inte utbrytningarna höll så kändes det bra att jag försökte. När jag inte själv gjorde attacker så försökte jag gå med i andras. Jag vann ett spurtpris vilket var skoj. Klungan var samlad till mål och det blev en spurt där jag inte hade en chans då jag hade placerat mig lite dåligt så att jag blev instängd. Jag är iaf nöjd med min prestation då jag klarade mitt mål med att vara offensiv.  

Idag blev det två timmar återhämtningsträning på cykel med lätta växlar och hög kadens. 

  

Hanna Helamb och jag väntar uppe på toppen att de övriga ska komma upp 🙂

 

Därefter blev det lunch och sedan cykeltvättskola där förbundskaptenen/tvättmästaren visade hur det skulle gå till.  

En utmaning att fösöka hinna med i Martins tempo.

Emelie har snart en skinande ren cykel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s