En irriterande andra plats

Publicerat: 23 april, 2016 i Uncategorized

Jag tävlade Kinnekulle Cyclassic tidigare idag. Två tredjedelar av banan var i platt terräng på öppna fält med främst sidovind. Den sista tredjedelen av banan bestod av kuperingar. 

Vi startade med herrar seniorer och juniorer så vi höll ett högt tempo redan från start. Jag låg hela tiden med i klungan och försökte ta så lite vind som möjligt. Kände att jag hade bra koll på vart mina medtävlande låg placerade. 

Efter två varv på den 6 mil långa banan så närmade vi oss målet men vi var först tvungna att cykla några kurvor. Jag låg långt fram i klungan och kände mig säker på kurvorna (som är superkul att köra) och kunde ta mig ytterligare fram i ledet. På den sista kurvan vurpade en senior bara någon meter framför. Jag hann veja för honom och kunde börja trampa igång spurten. Jag hade ingen tjej framför mig och då det kändes tomt bakom mig så slog jag dumt nog av på farten två meter innan mål. Precis innan målet märker att Sara Olsson kommer med världens fart och skjuter fram sin cykel. Målfotot visade att Sara passserade mållinjen med ynka en halv cm. Jag kände mig inte lite bitter då att jag inte spurtade hela vägen in i mål. Har åtminstone lärt mig en läxa av min andra plats. 

Nu laddar jag och Hanna (min lagkamrat) om batterierna inför morgondagens swe-cup. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s