Backteknik

Publicerat: 16 mars, 2016 i Uncategorized

Vi hade verkligen tur med vädret idag. Alla väderprognoser spådde på att det skulle komma regn någon gång under dagen men istället hade vi strålande solsken och 25 grader varmt under vår nästan 4h träningspass. 

Innan träningen delade vi in oss i två klungor för att alla skulle få vara uppe och dra oftare. Efter drygt 5 min startades den första 15-minutaren där alla var tvungna att sitta i bocken och om någon fuskade så var vi tvungna att börja om från början. Under dessa 15 minuterna skulle man hålla ett högre tenpo än distans och lägre än tröskel. De två första intervallerna gick jättebra, det var nästan ett behagligt tempo. Den tredje gick betydligt snabbare än tröskel men jag tyckte att jag hängde på bra så när jag tappade på killarna på slutet av intervallen så blev jag förbannad. Den sista intervallen blev kortare och ännu snabbare och den här gången orkade jag bara i några minuter men fick en grymt bra träning. 

Den resterande tiden av passet skulle vi uppför två långa berg. Det första berget var minst en mil långt, kändes som att den aldrig skulle ta slut. Jag försökte hänga med killarna uppför så låg lite över gränsen hela tiden, det var skitjobbigt! När det var någon km kvar till toppen släppte jag kontakten och låg i en bekvämare zon där jag även lade in några korta impulser. På toppen blev det vätskepåfyllning och sen var det utför med härliga serpentinkurvor innan nästa berg. 

Uppgiften vi fick på detta berg var att stå upp och trampa i 3km. Jag fick lära mig en ny jättebra teknik uppför! Tidigare har jag via mtb fått lärt mig att man ska ha baken ovanför sadeln (för att inte slira). Nu fick jag tipset att ha tyngdpunkten ovanför pedalerna i en mer upprätt position så att kroppstyngden tar över en del av benmusklernas arbete. Vad mycket lättare det kändes nu uppför backen. 🙂 

Nu har vi tagit det lugnt några timmar, Alice läser en spännande bok av Veronica Roth och jag ligger i sängen och slappar.  

   

 

Igår körde vi en träningstävling på 44km. Det var tufft, många attacker och fartökningar, vilket slet mycket på mig så så fick släppa på killarna när det var mer än halva sträckan kvar. Gualberto och jag hamnade då tillsammans men åkte fel och fick köra tillbaks en bit. Då hade Alice hunnit om oss så vi fick kör partempo tills vi var ikapp henne och sen blev det som ett lagtempo till mål. Jag märkte i låren att jag hade dragit på alldeles för tunga växlar. Ska försöka att ha lättare växlar och högre kadens de resterande lägerdagar för att undvika att få skador i knäna. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s