Träningshelg på spåret

Publicerat: 16 februari, 2016 i Uncategorized

I fredags hängde jag med min cykelkompis Björn till hans stuga tre mil från Harsa, för att där åka skidor så mycket som möjligt. 

När vi på lördag morgon åkte sista biten til Harsa så började solen smyga sig fram bland snömolnen samtidigt som snövallarna blev allt större. Man kände hur hela bilen fylldes med energi, vi var som hundvalpar som såg snö för första gången. Vi hade verkligen tur med vädret, för under de senaste två dygnen så hade det snöat 3 dm, vilket skapade perfekta skidförhållanden. 

Förmiddagspasset började med fyra mil klassiskt i kuperat terräng. Björn var riktig stark på stakningen så jag fick kämpa för att orka hänga med. Efter 3 h, var jag helt slut på energi men som tur var så hade vi en lunchbuffé väntandes. 

   

 

Efter tre timmars vila och återupphämtningsmål så var det dags för det andra passet. Med pannlampor på huvudena så stack vi och Björns kompis Adam ut på en runda uppe på berget. Det var riktigt mysigt att åka i mörkret. Jag var fortfarande trött sen träningen innan så efter två mil fick det räcka för mig. Medan grabbarna fortsatte att åka 1h till så satt jag i bastun och höll på att somna.

På söndagen blev det ett till härligt långpass på 37 km. Trots att jag hade fruktansvärt grym träningsvärk och ömma tår så kände jag mig starkare än på lördagen.

 

   

 

Den här helgen har varit helt fantastiskt med trevlig sällskap och rolig träning. Som vanligt fick jag en stor saknad när jag åkte från ”fjällen”. 

  

kommentarer
  1. Martin S. skriver:

    Ser trevligt och vintrigt ut, minst sagt! Blir lite orolig över din cykelsäsong men det här är ju alldeles strålande träning så du lär vara i högform 😉 publicera en tävlingskalender snart?

  2. Björn S. skriver:

    Bra summering av en fantastiskt trevlig helg! Tack för sällskapet! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s