Årskrönika 2015

Publicerat: 23 januari, 2016 i Uncategorized

Tänkte att det är dags för en sammanfattning av säsongen 2015.

Det var en händelserik säsong med satsning på lvg, ny tränare, ökad träningsmängd, tävlingar i Belgien och tyvärr en cykelolycka innan långlopps SM i mtb.

Mitt mål för året var att komma med i landslaget på landsväg. För att nå dit behövde jag få en topplacering på SM och delta i flera internationella tävlar. SM gick tyvärr inte som önskat, då jag släppte på träningen för sent. Jag behövde därför visa förbundskaptenen att han kunde räkna med mig, så jag bestämde mig för att åka ner två perioder till Belgien. Där var det ett väldigt tufft motstånd med över 50 deltagare, till skillnad från loppen i Sverige. Trots att jag inte var med i ett lag så gjorde jag flera topp 15 placeringar och utvecklade mig som cyklist. Dessa resultat räckte till reservplats i två landslagsuppdrag.

Årskrönika 2015_5

Utöver mina lvg-tävlingar så deltog jag i några långlopp i mtb. Det blev seger både i Billingeracet och 1572 MTB Challenge. Låg i täten på Lida lopp men var tvungen att bryta när sadelstolpen gick av. Då jag inte gavs möjligheten att representera Sverige på lvg så kände jag mig extremt laddad att köra SM i långlopp. Någon dag innan tävlingen råkade jag ut för en olycka med en bil under ett träningspass. Jag blev rejält mörbultat men främst chockad efter olyckan. Lyckligtvis skadade jag mig inte något allvarligt då cykeln tog den värsta smällen. Säsongen fick i och med olyckan ett tidigt slut.

IMG_3338

Hösten har bestått av uppbyggnadsträning med mycket mängd och styrka. I och med att jag har gått ned 50 procent i studietakt så har jag fått en bättre harmoni mellan träning och vila. En av lärdomarna av den gångna säsongen är lagets betydelse för att lyckas inom lvg. Därför har jag inför denna säsong bytt klubb och ska tävla för ett nytt damlag. Mer om detta kan ni läsa i nästa inlägg.

Jag vill tacka mina sponsorer, familj och min tränare för säsongen som har varit. Jag ser fram emot vad säsongen 2016 har att erbjuda.

Krönika 2015_3.jpg

kommentarer
  1. Helene Ripa skriver:

    Du är en fighter och jag tror på dig! Lycka till med allt – jag tror 2016 är ditt år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s