Rätt kost och struktur

Publicerat: 19 november, 2015 i Uncategorized

Jag har fått kosthjälp av en dietist det senaste halvåret, för att jag har velat gå ner i vikt (i fett). Några av råden som jag har fått är att: 

  • Äta regelbundet
  • Det ska inte gå längre än fyra timmar mellan måltiderna 
  • Inte tappa mer än 1-2% kroppsvikt i vätska under träningspassen
  • Äta återupphämtningsmål om det är mer än en timme till måltid efter ett träningspass
  • Gå och lägga mig i tid
  • Äta mer mat.
  • Äta mer kolhydrater och minska ner fett och proteiner.

Det känns ju lite motsägelsefullt att jag ska äta mer mat för att gå ner i vikt. Men den kortfattade förklaringen som jag fick är att kroppen blir stressad när den får för lite energi och kan då inte förbränna fettet som finns lagrad. 

Jag har till och från gjort kostregistreringen som jag har skickat till dietisten. Den senaste veckan fick jag ha ett ”plåster” på mig som bland annat registrerade hur mycket kalorier jag förbrukade. Det visade sig att jag äntligen äter tillräckligt mycket energi gentemot det jag dagligen förbrukar. 

Även fast jag gör detta för min skull så var det kul att jag även fick beröm av dietisten för att jag hade varit duktig och lyssnat på alla hennes råd. Nu är frågan hur länge det ska ta innan jag går ner i vikt … Enligt henne kan det ibland ta ett år innan kroppen har ställt in sig på sina nya förutsättningar. 

Hur som helst bör man inte stirra sig blint på hur mycket man väger. Genom att äta rätt och få strukturer i livet så mår kroppen bättre och man kan få ut mer av träningen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s