Cykelvasan

Publicerat: 15 augusti, 2015 i Uncategorized

Det blev en tuff dag på jobbet ute på Vasaspåren. 

Vi tjejer hade tyvärr inte en egen start utan vi fick stå bakom herrar elit, vilket gjorde att det blev trångt i den smala högerkurvan innan backen började. Den första halvan av den tre kilometer långa startbacken kändes bra för mig men sen tog jag slut och tappade på Jennie Stenerhag och några till. Fick efteråt veta att de inte låg mer än 10 s före mig till Smågan. Det blev en hel del inbromsningar kring Smågan men sen blev det bättre då tempot ökade.

Jag hade det väldigt kämpigt under den första halvan av loppet och fick släppa även Åsa Erlandsson. Tog det då lite lugnare för att vänta in nästa stora klunga, för det är onödigt att köra själv och tappa mycket energi. När de väl kom ikapp fick jag ta i hårt för att hänga med på grusbackarna efter Risberg. 

Det var väldigt behövligt när vi kom ut på en lång asfalterad utförsbacke där jag kunde få i mig energikaka och vila bena. Väldigt snabbt fick jag energin tillbaks och det kändes lätt trots att tempot var högt. Vi kom ikapp Åsas gäng då det var ca 2,5 mil kvar till mål. Efteråt sa Åsa att hon var väldigt trött där. Jag som äntligen kände mig stark låg i den främre delen av klungan ända till mål. Kom på en fjärde plats och före Åsa i mål men eftersom det bara är tre tjejer som får pris så blev jag utan. 

gps-tracking

Jag fick väldigt bra hjälp av min familj med service och langning under banan. De hade full koll på på vart jag låg, eftersom jag var en av de som var utvalda att tävla med gps.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s