Back on track

Publicerat: 1 augusti, 2015 i Uncategorized

Bästämde mig i förrgår för att köra 1572 MTB Challenge, ett relativt nytt långlopp i Motala. 

Det blev stressigt innan start då jag skulle byta hjul och det krånglade. Hann därför bara värma upp i 10 minuter och var därför lite orolig att det skulle gå för snabbt vid starten. Eftersom det var länge sedan jag tävlade långlopp så hade jag ingen koll på hur starka konkurenterna var, men visste att det skulle bli tufft då både Alexandra Engen och Åsa Erlandsson var med. 

Jag hängde dock med bra i starten och låg långt fram när vi gick in på första stigpartiet. Detta ledde till att jag låg först av tjejerna och hamnade med en snabb klunga då vi kom ut på grusvägarna igen. Jag hade inga problem vid slätrakerna, kände mig stark där. Fick däremot kämpa vid kurvorna på grusvägarna, var flera gånger påväg ner diket. Eftersom jag tappade vid kurvorna var jag tvungen att lägga in en extra växel för att inte tappa helt. Tyvärr fick jag släppa gänget jag åkte med vid en lång uppförsbacke. 

Jag blev inte ensam så länge, för snart var en ny klunga ikapp. Dessvärre hamnade jag fel på en stig och tappade dem också. 

Därefter hamnade jag i en ingenmansland ett bra tag innan en kille från Borlänge kom ikapp. Han hjälpte mig med att ligga först och dra men han blev dock trött de sista milen. Jag fick rapporter från min syster att jag under loppet ledde som mest med 80 s. Men när det var ca sex km kvar, kom Åsa tillsammans med ett ganska stort gäng killar ikapp oss. Fan, tänkte jag, hon får inte komma före mig i mål. Jag lät Åsa cykla framför, för att jag skulle kunna ha koll på henne. Jag märkte att hon hade större problem än mig vid kurvorna så tänkte att när jag närmade mig mål så skulle jag ligga först i sista kurvan. Vi låg väldigt tajt med varandra på slutet men så lade jag in en till växel och kom först i kurvan och vann spurten.

  

   

Det var grymt härligt med segern och roligt att jag även vann de två bergsprisen. Det var evigheter sedan jag var så här slut efter en tävling. På landsvägstävlingar brukar jag bara ha en medelpuls kring 145 bpm men på långlopp ja då är det andra bullar som gäller. Det var en tuff, lerig bana med nästan ingen vila så jag fick verkligen kämpa under hela racet. Efter halva sträckan idag så var det en lång backe som vi skulle upp för. Det var grymt häftigt att cykla upp för den, det var människor överallt som hejade, en fantastiskt stämning. Kan tänka mig att det är så här det känns att cykla ett bergsetapp på tour de Franche. 

  

kommentarer
  1. oliver skriver:

    Grattis 🎉 😉

  2. Gualberto Gonzalez skriver:

    Bra jobbat, Stort ”GRATTIS” du är bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s