Pigga ben på Swe-cup

Publicerat: 5 juli, 2015 i Uncategorized

Idag tävlade jag en grymt rolig Swe-cup i lvg nere i Burseryd (Småland). Banan bestod av fem varv på 28 km, dvs 90 km totalt och innehöll en lång stigning och två gruspartier. Jag har sett fram emot den här tävlingen, eftersom den innehöll grusvägar med kuperad terräng, för det kändes som att det skulle passa mig bra med tanke på min mtb-bakgrund. 

Jag kände mig stark från start och låg hela tiden långt fram, för att vara beredd på utbrytningar. När vi kom till det första gruspartiet så märkte jag snart att de andra tjejerna var osäkra och tog det för lugnt, enligt min mening. Jag åkte därför om de framför och tog täten, för att åka i mitt eget tempo, utan att bromsa alltför mycket i kurvorna. Detta parti var fantastiskt roligt, det kändes som att köra ett långlopp i mtb. Jag fick lucka vid varje varv, så de andra var tvungna att jobba hårt för att komma ikapp. Vid det sista varvet var vi bara fyra styckna kvar i täten. Vi samarbetade riktigt bra, vilket gjorde att vi drygade ut vår ledning. Vid några km kvar gjorde Hanna Nillson en attack som höll till mål. Medan jag spurtade mot Hanna Laxholm om tredje platsen, tyvärr hade jag för tung växel in i spurten och kom på en fjärde plats. 

  

Jag var nöjd med dagens lopp. Det var riktigt roligt att tävla och bena kändes pigga. Nu ser jag fram emot U6 som börjar imorgon med 3,8 km prolog. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s