Ladda upp batterierna

Publicerat: 3 juli, 2015 i Uncategorized

SM i linje, som gick för nästan en vecka sedan, gick inte alls som jag hade hoppas. Bena kändes starkare än helgen innan men de var inte tillräckligt pigga. 

Min uppgift var att hjälpa Emma Johansson genom att ha koll och vara som en igel på Sara Mustonen som var Emmas största hot mot guldet. 

Det började bra för min del, men när vi gick in på foten av Gesundaberget ökades farten rejält och jag fick inte hennes rygg då Emma satte i en extra växel. Jag låg ett bra tag på samma avstånd från täten men sen stummade bena. Efter en hårdkörning kom jag och några till ikapp täten så då fortsatte jag att ha koll på Sara. Tillslut var hela klungan ikapp och farten sänktes betydligt. Emma ville då att jag skulle göra några attacker för att få fart på klungan igen, troligtvis för att alla inte skulle känna sig pigga när vi skulle uppför Gesundaberget för andra gången. 

  

Efter mina attacker så blev det faktiskt mer fart i klungan men tyvärr blev mina ben blev ännu tröttare än var de var innan. Återigen lyckades jag inte hänga med täten upp för Gesunda och jag fick jaga igen, vilket tar mycket kraft. Emma lyckades göra en utbrytning solo så när vi väl kom ifatt tätklungan så behövde jag inte dra något, eftersom jag inte ville att de skulle ta ikapp Emma. Vid tredje och sista gången uppför Gesunda, lyckades fem tjejer göra en utbrytning. Jag och två till kom jagandes en bit efter dem och återstoden av klungan kom jagandes efter oss. De var tillslut ikapp oss. Jag försökte få dem att samarbeta och dra kortare rundor för att komma ifatt de framför. Tillslut var vi mindre än 30 s efter men då fick några för sig att sluta att samarbeta och satsa på att spurta om en sjunde plats istället, vilket förbryllade mig. Jag hade äntligen kommit igång, bena hade börjat vakna så det var lite surt att istället för att komma ikapp täten så kom vi istället  flera minuter efter dem. Emma vann överlägset. 🙂

Jag var väldig sur och besviken när jag kom i mål och timmarna efter. Mitt mål var att vara bland de främsta, inte att spurta om en sjunde plats. Men jag får bara sura i ett dygn och sen måste jag asseptera det som har varit och blicka framåt.

Den här senaste veckan har jag fortsatt att tagit lugnt med träningen, för att se om formen kommer att bli bättre tills på söndagens cup-tävling och U6 som går nästa vecka. Träningspassen har mest bestått av distans med inslag av spurter. Jag har även hunnit med ett pass rullskidsåkning på 2,5 mil. Riktigt skoj var det (om jag bortser från den stora blåsan jag fick på handen). Nu känner jag mig laddad och sugen att ta i igen!

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s