Oturstävling

Publicerat: 8 juni, 2015 i Uncategorized

Jag var inte lite bitter igår, jag var sjukt bitter! 

Igår var det Lida Loop, vilket för mig har kommit att bli en hemmatävling då det bara tar en halv timme med bil från där jag bor till friluftsområdet i Lida. Jag var extra nervös inför gårdagen tävling pga att de hade ändrat starten för oss tjejer. Tidigare har vi startat samtidigt som killarna men igår skulle vi starta 20 min före. Jag visste inte hur loppet då skulle ta sig och jag hade inte heller någon taktik då jag stod på startledet.

Det började bra för mig uppför startbacken, jag tog täten och slog av lite på farten över krönet.  

Väl uppe såg jag till att de längst fram började samarbeta så att vi kunde splittra på fältet. Tillslut var det bara jag, Angelica och Åsa som orkade hålla takten. När vi kom in i ett litet skogsparti och jag skulle växla ner så hoppade min kedja av och typisk nog krånglade det när jag skulle ta tillbaks den. Jag fick då börja att jaga på de två tjejerna framför mig.    

   

Jag kände mig stark, kunde trycka på bra och när jag såg Angelica och Åsa långt framme på ett öppet fält så fick jag extra energi. Vid varvningen ut på andra loopen så hade jag ca 1 min och 30s upp mot dem. 

Efter att bara ha kört några km på den andra loopen och kommit in på ett stenigt parti, hörde jag ett rejäl knakande ljud. Åt helvete tänkte jag när jag kände att sittpositionen blev väldigt konstigt. Jag blev tvungen att stanna och såg då en rejäl spricka tvärs genom sadelstolpen samtidigt som jag märkte att stolpen var typ helt lös. Åt helvete igen! Som ni förstår var jag tvungen att bryta. Det skulle bli alldeles för jobbigt och farligt att cykla de fyra milen till mål utan en sadel. Som sagt så kändes det sjukt bittert. 

Det är tur att jag inte satsar på långloppscupen i år och att jag inte hade dragit ner på träningen för denna tävling, för annars hade det kännts ännu värre. Jag har börjat inse att Lida loop är en oturstävling för mig, för så långt jag kan minnas tillbaks så har jag haft cykelstrul, punkteringar, vurpor mm. Frågan är om det är någon ide att tävla den fler gånger. 😉 Men jag är inte sen som ger sig i första taget! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s