Erfarenheter och tankar kring Belgien

Publicerat: 8 maj, 2015 i Uncategorized

Vad tiden har gått snabbt sen måndags kväll då jag kom hem från Belgien. 

Jag hade det väldigt bra nere i mysiga Belgien med billigt och bekvämt boende med närhet till tävlingarna. Emmy och Malin som jag åkte med var väldig snälla och roliga, vilket var en fördel när vi skulle bo med varandra i fem dagar. 

Man kan lugnt säga att cykel är Belgiens nationalsport. Det är betydligt fler deltagare med på tävlingarna och större publik. Banorna är oftast varvbanor inne i byar. Det kändes som att dessa byar var otroligt stolta över att få arrangera en cykeltävling. Stämningen innan start var mycket mer avslappnat än landsvägstävlingar i Sverige och de flesta ställde upp sig i startlinjen bara fem till tio minuter före start. Eftersom det är så många deltagare med så blev det givetvis en stor klunga som man fick kriga i för att hålla sin position.

Förutom att jag lärde mig att cykla i stora klungor så gjorde jag egna attacker för första gången i en landsvägstävling. Jag har tidigare haft en blockering i mitt psyke med att våga attackera men nu har det äntligen släppt för mig. 🙂 

kommentarer
  1. Måns skriver:

    underbart

  2. Bart Willockx skriver:

    The Guesthouse will be better with a new kitchen and a renewed cycling care practise. I have enjoyed your stay in Buggenhout!

  3. Bo Selin skriver:

    Härligt att höra att du haft en bra tid i Belgien. Bra motivation inför framtiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s