Utbrytning 

Publicerat: 2 maj, 2015 i Uncategorized

Idag kändes det tyngre men det gick bättre. 

Det var mer nervöst i klungan idag men det kanske berodde på att tävlingen var en destriktmästerskap. Det var svårare att hålla sig kring fronten av klungan, man fick kriga mer för sin plats. Jag var nära på att ramla några gånger (knacka, knacka, ta i trä) då cyklister plötslig svängde åt sidan för att få bättre position. 

Min taktik för idag var att de första 45 minuterna vara passiv i klungan och om jag sen kände mig stark så skulle jag göra en atack. 

Jag höll mig till planen men fick aldrig med mig någon mer på min attack så den höll inte. Innan mitt försök så hade ett gäng på åtta cyklister gjort en utbrytning. Jag fortsatte sen att ligga i den främre delen av klungan för att vara beredd på en utbrytning. På det näst sista varvet hade en norska fått en lucka så jag och några till tjejer tog sats och kom ikapp. Då började de genast slå ner på tempot men jag lyckades peppa dem att fortsätta att köra. Men tyvärr var det bara jag och tre tjejer till som hjälpte till att dra, de andra vägrade. Hur som helst så blev det en spurt mellan oss där jag kom fyra och på 11:e plats totalt av 60 startade. Jag är verkligen nöjd med dagens prestation. 

   

 

Lite kort fakta om banan: 12×7,8km dvs en varvbana. Den var platt, inte lika kurvig som igår men den innehöll två tvära högerkurvor där det gällde att ha en bra positionering i. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s