VO2max test

Publicerat: 1 oktober, 2014 i Uncategorized

Var inte särskilt pepp att gå upp idag när klockan ringde. Hade sovit dåligt och skulle om några få timmar köra ett VO2max test. Tanken på ett sånt test ger en lite ångest. Jag ska verkligen ta ut mig maximalt och på svart och vitt få veta hur bra min syrekapacitet är.

Testet började lätt men efter sex minuter kändes det rejält i bena och eftersom de då ökade med 30 watt vid varje min så blev det jobbigt. De sista 30 sekunderna fick jag pressa för att orka cykla sammanlagt i nio min. Min ansträngnings-nivå i bena var betydligt högre än flåset, vilket betyder att jag måste bli starkare i bena.

20141001-140726-50846160.jpg

Resultatet visade att i år har jag fått bättre värden än tidigare (64,8 VO2/kg (ml/min/kg)) alltså fått bättre syrekapacitet och därmed bättre kondition än någonsin.

Kändes lite ironiskt efter testet när jag cyklade ner och såg denna skylt!

20141001-141254-51174299.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s