CykelVasan

Publicerat: 20 augusti, 2014 i Uncategorized

Nu har det gått några dagar sedan jag tävlade i CykelVasan. Jag kom väl förberedd till tävlingen, var rejält uppvärmd efter att ha gjort några intervaller bakom bilen, så jag var grymt taggad på att ta i. Dock blev det lite tajt med tiden innan start, hade bara två minuter på mig att ta av överdragskläderna innan de skulle släppa på startfållan. Själv tyckte jag att jag hade läget under kontroll men däremot blev det lite jobbigt för min syster som skulle hjälpa mig vid startområdet.

Hur som helst så hann jag precis men fick en dålig start då jag blev instängd bakom killarna. Som ni flesta säkert vet så går starten upp för en lång backe på kanske 6-8 minuter. Det går ruskigt fort och det är lätt att man kör slut på sig redan där. Själv kände jag att jag hade läget under kontroll, trots att jag kom efter de tre tjejerna framför mig. Vanligtvis brukar fältet samlas upp vid Smågan, vilket det också gjorde i år. Jag såg Jennie, Hanna och Norskan framför mig men det var en hel del killar i mellan, vilket gjorde det svårt att komma helt ikapp dem. Man åkte på grusvägar där det fanns två spår/stigar i. För att komma om de framför så var man tvungen att cykla på gruset i mellan spåren vilket självklart är jobbigare. Klungan sprack sedan och jag tappade på täten. Lyckades sen komma ikapp tjejerna efter Evertsberg men tappade på backen i Oxberg. Hamnade då bland ett litet gäng på fyra cyklister. Det var typ bara jag och en kille från Fredrikshov som drog klungan, så därför var det inte konstigt att jag tappade 3,5 minter de sista två milen till Mora.

Trots att jag missade pallplatsen så är jag nöjd med min prestation. Jag kämpade allt vad jag hade från Sälen till Mora och fick ett nytt personlig rekord på 2h, 57 min och 15 s.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s