Ett av målen är uppfylld.

Publicerat: 18 juni, 2014 i Uncategorized

Jag kände mig stark på mtb EM i maraton, hade bra känsla i kroppen och ett tävlingssug.

Trots att jag inte var beredd på starten (då starten plötsligt gick 4 min före utsatt tid) så kom jag med bra. Jag var med långt fram, för att få en bra placering in i den första stigen (där det nästan skulle vara omöjligt att åka om). Kom som fyra in på stigen men råkade dock vingla till över en smal bro så att styret vred sig. Lyckades sedan cykla ikapp täten men när vi närmaste oss den längsta backen (över 200 hm) så ökades hastigheten och fältet drogs direkt ut. Jag försökte hänga med men fick ge mig efter ett tag.

Jag och en Irländsk tjej växeldrog men vi kom aldrig ikapp Jennie som låg femma men däremot ökade vi avståndet mot bakomvarande cyklister.

DSC_0419

Jag märkte på den längsta loopen att den irländska tjejen var väldig stark på grusvägarna men lite svagare när vi kom in på stigar. Om jag bara skulle ge mig tusan på att hänga med henne under denna loop så visste jag att jag hade en chans att cykla ifrån henne på avslutningsloopen.

DSC_0403

På den sista loopen som bestod mest av stigar, gjorde jag en stöt vid en uppförsbacke. Fick en lucka som jag kunde hålla hela vägen till mål. Jag hamnande tillslut på en 6:e plats på mitt första Europa mästerskap. Ett av målen med denna säsong var att komma topp 10 på EM, vilket jag klarade med råge. Detta ger verkligen mersmak!

DSC_0442

 

DSC_0513

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s