Formen är på G!

Publicerat: 9 juni, 2014 i Uncategorized

Äntligen börjar formen komma!

Jag och över tusen andra cyklister cyklade Lida loop igår under strålande solsken och i högsommarvärme. Starten var riktig tuff med en brant slalombacke där det gällde att man hittade en fri linje så att man hade chans att kommer bra med på grusvägarna i första loopen. Jag höll mig långt till vänster i backen, för oftast brukar det bli en klump av cyklister i mitten.

Min taktik var att ligga bakom första tjej och om jag skulle känna mig piggare än henne så var då tanken att jag skulle göra ett rejäl ryck/fartökning.

Jag höll mig till planen. Låg bakom Jennie Sternehag. Kände att jag kunde cykla kontrollerad, hade bättre flyt i skogen än henne och i backarna fick jag uppfattningen att jag var starkare. Det var bra för mitt självförtroende och exakt vad jag behövde nu inför EM. Tyvärr fick jag en kraftig punktering på bakhjulet en bit in på andra loopen. Det är så himla surt och typiskt att det ska ske när man känner sig som starkast! Jag försökte få ut min aggression genom att cykla ännu hårdare och fortare vilket blev en utmaning med alla cyklister som jag skulle om på de smala stigarna. Tyvärr känns det som att jag börja bli van med detta, fick ju punktering i Billingeracet också. Som ni kanske märker är jag lite bitter, hade helst velat stå på prispallen som segrare än att stå och titta på när de andra fick sitt pris. Hamnade på en surt 4:e plats.

Jag får istället se det positiva med tävlingen. Har kommit fram till att min nya cykel (27,5″) passar mig perfekt. Jag hade det roligt (trots missödet), bena kändes starka, hade bra flås och min ”fighting spirit” var det inget fel på. Det här känns verkligen lovande inför EM nästa helg i Irland. Ska bli skoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s