Ny cykel, premiär och massvis med annat

Publicerat: 19 maj, 2014 i Uncategorized

Nu var det verkligen länge sedan jag senast skrev och det har hänt en hel del dessutom.

Jag har hunnit cyklat några pass med min nya GIANT. Cykeln är mindre än min förra (hjulen är 27″ istället för 29″ och ramen är xs) och lite tjejigare med de lila inslagen på ramen. Jag hade det riktigt roligt i skogen, cykeln flyter på bra i stigarna och kurvorna. Det är dessutom lättare att lyfta framhjulet på min nya cykel, vilket är perfekt. Jag har som mål att klara av att cykla på ett hjul i år och vet ni vad?! Jag lyckades nu att cykla någon meter, jippi!

Min nya cykel

Den här veckan och förra veckan är tävlingsförberedande period, dvs det har blivit mycket intervaller och hård träning för att komma i bra form till marathon EM i mtb som går sön den 15/6 i Irland. Skulle egentligen vilja träna tuffare än vad jag hitills har gjort men jag har haft otroligt mycket i skolan att göra. Skrev förresten en tenta idag om helproteser. Fick en bra känsla efter tentan, så jag håller tummarna att jag klarar den. Har nu ”bara” en tenta kvar innan jag får sommarlov, gud vad jag längtar!

I början av maj cyklade jag Lidingöloppet mtb, vilket blev min tävlingspremiär i Sverige. Jag hade tunga ben och hamnade besviket nog på en andra plats.

Helgen efter var jag grymt sugen på att ta revenge. jag hade en bra känsla när jag stod på startlinjen på Billingeracet och jag kände att kroppen svarade mycket bättre än helgen innan. Bergspriset tog jag hem och ledde stort innan jag fick en krånglig punktering där tiden bara rann iväg. Jag vet inte hur länge jag stod där… Jag hamnade långt bak med motionärerna så det blev en utmaning att åka om alla cyklister på de smala och fina stigar (i en fantastisk blommande miljö) som banan i Skövde består av. Det var många som hejade på och en del killar hjälpte även till att dra en bit. Jag fick slita för att komma ikapp och lyckades tillslut komma i mål på en tredje plats. Som ni alla vet så älskar jag att vinna och kan vara en enormt dålig förlorare men jag kunde ändå känna mig nöjd när jag passerade mållinjen. Jag gjorde så gott jag kunde och fick med mig känslan av att känna mig stark.

Billinge2014

billinge-prispall2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s